Frölundas glädjebesked - målvakten tillbaka i träning

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Här är glädjebeskedet för Frölunda. Johan Mattsson är tillbaka i träning inför finalmatch 5.

Men frågetecken för hans skadeläge, efter träningen ville han inte prata med media.

– Han måste vara hundra för att spela, säger Roger Rönnberg.

Det var i den tredje finalmatchen i Scandinavium som Johan Mattsson blev pååkt av sin medspelare Jacob Moverare, efter en crosschecking från Djurgårdsspelaren Jakob Lilja.

Han avbröt matchen skadad och Johan Gustafsson fick hoppa in. ”JG” stod sen i den fjärde finalmatchen på Hovet senast, då Mattsson satt på läktaren.

Men nu är Frölundas förstemålvakt tillbaka i träning, han var först ut på isen när Frölunda tränade på måndagsförmiddagen och stod länge och värmde upp med målvaktstränaren Kristoffer Martin innan han körde för fullt under resten av den korta träningen med laget.

Johan Mattsson vaktar kassen under Fröundas träning måndag förmiddag
Foto: Henrik Lundgren
Johan Mattsson vaktar kassen under Fröundas träning måndag förmiddag

”Måste vara hundra”

Frågan är dock om han är helt återställd? Efter träningen stod han länge på kvar på isen och pratade med Roger Rönnberg, till synes lätt nedstämd. Och när han åkt av isen så gick han direkt ut i omklädningsrummet, utan att vilja prata med media. 

– Det är givetvis bra att han är tillbaka på isen, ju fler målvakter vi har att välja på, desto säkrare att vi väljer rätt. Vi får se i morgon om han är spelklar, han jobbar på för att bli det, säger Roger Rönnberg kryptiskt. 

Frölundatränaren säger att det aldrig var aktuell att spela Mattsson i finalmatch fyra på Hovet senast, men att han såg bra ut på dagens träning. 

– Det här var ett test, eller steg, i hans rehabplan. Ett test för hur han reagerar på nästa nivå på belastningen. Nu får han gå ner och träffa Stina (Hedin, rehabkordinator) och naprapaten Martin (Söderblom) och kika lite hur han reagerar på det.

Det står 2-2 i finalserien, och Rönnberg har inte för avsikt att chansa med en halvskadad målvakt. Dessutom har Johan Gustafsson spelat bra under Mattssons frånvaro.

– Mattsson måste vara hundra för att vara aktuell för spel. Det är ett svårt val, för båda målvakterna kan vinna matcher åt oss. Därför är det så att är Mattsson inte hundra så ska ”JG” definitivt spela, då behöver vi inte ens ta ett beslut. 

Match 5 spelas i Scandinavium i morgon kväll, nedsläpp 20.00.

Publicerad: