Sågar sig själv – efter förlusten mot Färjestad

GÄVLE. Skadelistan är lång – men Färjestads lista med vunna matcher är ännu längre

Åttonde segern på de nio senaste kom efter ett sent avgörande mot Brynäs.

– Det är mitt fel, säger Brynäsbacken Johannes Kinnvall till Sportbladet.

Brynäs IF
Färjestad BK

Brynäs hade hämtat in 0–2 till 2–2 i den tredje perioden. Med fyra minuter klev Färjestads stjärnback Theodor Lennström fram och avgjorde med ett slagskott:

– Otroligt skönt att komma tillbaka efter två skitmål. Det visar på en otrolig styrka i gruppen. Med så många viktiga pjäser borta så blir man stolt över gubbarna, säger Theodor Lennström.

Hemmabacken Johannes Kinnvall var inte nöjd med sin egen insats på det avgörande målet.

– Det är jävligt tufft med tanke på att det är mitt fel, säger han till Sportbladet.

– Jag måste ju stanna kvar. Jag ser att vi får ut pucken och sticker direkt på byte och då ser jag inte att deras back är där och har pucken som spelar ut den mot bortre sidan och där måste jag vara.

Färjestad har haft stora skadeproblem under större delen av säsongen, inte minst på sistone.

Mot Brynäs saknades tunga namn som Per Åslund, Victor Ejdsell, Linus Johansson och Henrik Björklund.

Men trots den långa frånvarolistan fortsätter Färjestad att stapla segrar.

De regerande mästarna kom till Gävle med sju segrar på de åtta senaste matcherna och poäng i samtliga åtta.

”Sinnessjuk passning”

Nu blev det en ny seger. Färjestad vann med 3–2 sedan Theodor Lennström dundrat in det avgörande målet med fyra minuter kvar.

Johan Larsson slog en riktig felpassning i egen zon. Ex-brynäsaren Marcus Westfält snappade upp pucken och sköt distinkt in ledningsmålet.

Ett extra skönt mål för Westfält som debuterade i SHL som 17-åring med just Brynäs.

Brynäs hade en del zontid i mittperioden men det var Färjestad som gjorde det enda målet.

Ett snyggt anfall där Färjestad rullade upp Brynäsförsvaret innan Theodor Lennström sköt 2–0-målet efter passning från Joel Nyström.

– Den passningen var sinnessjuk, sätter jag inte den får jag bjuda honom på något, säger Lennström till Sportbladet.

Men en snedstuds i plexiglaset tog Brynäs in i matchen. Jacob Blomqvist utnyttjade det och stötte in reduceringen bara några minuter in i tredje perioden.

Och Blomqvist var inte färdig än. Bara några minuter senare sköt han även kvitteringen, efter ett tveksamt ingripande av Matt Tomkins. Brynäs var på väg mot viktiga poäng, men i stället avgjorde alltså Färjestad.

Tuff förlust för Brynäs samtidigt som några av de andra lagen i bottenstriden tog poäng:

– Vi kan inte fokusera för mycket på det just nu, vi måste fokusera på vårt, säger Kinnvall.