Utklassade Colorado – Karlsson med första målet för säsongen

Svensken till Sportbladet: Synd bara att det inte blir hundra per säsong

Publicerad:

HOCKEY

ORLANDO. Till sist – där satt den.

Erik Karlsson pangade in säsongens första mål när San Jose skrällde mot Colorado i natt.

– Alla älskar en när det går bra och när det inte gör det blir det åt andra hållet. Det här är första gången det blivit åt just andra hållet och jag får väl se det som att även det är intressant att uppleva, säger backstjärnan till Sportbladet efter 6-2-segern

Det har varit mycket tugg om Erik Karlsson under säsongens första månader.

Varför gör han inte poäng som vanligt? Är han slut? Har San Jose satt sig i klistret med det stora kontrakt han fick häromåret?

I natt, i den andra matchen efter en skada som höll smålänningen på fel sida isen i två veckor, kom i alla fall en liten replik.

I ett powerplay 7.53 in i tredje perioden fick han en passning mitt i slottet, laddade på med ett direktskott – och ögonblicket senare var nollan i målprotokollet utraderad.

– Det är inte så ofta man får skjuta på det sättet, utan någon i vägen, och jag fick en bra träff, säger Erik när vi når honom efteråt.

– Det var på tiden och givetvis känns det bra. För att det är roligt att göra mål när man en gång började med hockey och det är likadant nu. Synd bara att det inte blir hundra per säsong, ha ha.

Foto: Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN

Den 30-årige stjärnan var överhuvudtaget utmärkt i den något skrällartade segermatchen mot mäktiga Colorado – och får rikligt med beröm av omgivningen.

– Det där är den Erik vi vant oss vid att se, säger coachen Bob Boughner.

– Han har fått tillbaka det där explosiva drivet, instämmer lagkaptenen Logan Couture.

”EK65” är hyggligt nöjd själv också.

– Jo, det kändes bra. Jag fick några studsar med mig och kunde göra någon spinorama. Det är bara att hoppas att jag kan bygga vidare på det här.

”Får försöka hitta det positiva”

Att han blivit ifrågasatt under säsongen är inget som bekymrar honom alltför mycket.

– Nej, så är det bara i den här branschen. Alla älskar en när det går bra och när det inte gör det blir det åt andra hållet, konstaterar han.

– Det här är väl första gången det blivit åt just andra hållet och jag får väl se det som att även det är intressant att uppleva. Man får försöka hitta det positiva i allt, hehe. Sedan är det ingen som vet allt, men jag försöker alltid göra mitt bästa. Mer kan man inte göra.

Mest nöjd är Erik med att han och hans hajvänner lyckades slå Stanley Cup-favoriten från Denver.

– Ja, vi gjorde en riktigt bra match. Men vi ska möta dem igen om bara ett par dygn så vi får se till att trumma på då också. De var säkert inte så belåtna med det här.

Gabriel Landeskog gjorde ett av Avalanches mål och passerade därmed Peter Forsberg på i interna skytteligan. Och Andre Burakovsky hade en assist.

Foto: Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!