Rögle vann toppmötet – upp i serieledning

Tvåan mot trean i tabellen.

Då nollade Rögle Skellefteå på bortais – och tog över serieledningen.

– Det var krig i dag, säger Christoffer Rifalk till C More.

Målsnålt var det när de två topplagen gjorde upp i Västerbotten på lördagen.

Gästernas Leon Bristedt skickade in 1–0 i powerplay i den första perioden – innan samme Bristedt assisterade Eric Gelinas till 2–0 i början av andra, Gelinas första mål för säsongen.

Skellefteå tryckte på för såväl reducering som kvittering i andra, men Christoffer Rifalk i bortamålet stod pall och höll nöllan för första gången den här säsongen.

I stället för en reducering skickade Tony Sund in 3–0 i tom kasse med en och en halv minut kvar att spela.

Rögles Leon Bristedt jublar efter sitt mål.

”Var krig i dag”

Skotten? 35–19 till Skellefteå.

– Det var krig i dag. Jag tycker vi börjar lite passivt och låter de diktera villkoren. Sedan får vi ett viktigt psykologiskt mål som vi kan spela på, säger Christoffer Rifalk till C More.

3–0 till Rögle alltså, som i och med segern tog sig förbi såväl Skellefteå och Frölunda i tabellen – hela vägen upp i topp.