San Jose straffade Arizona i galet målkalas

Efter ett kortare juluppehåll var NHL i natt tillbaka i spel och fansen bjöds på sprakande målfyrverkerier direkt.

Samtliga (!) San Jose-forwards skrev nämligen in sig i poängprotokollet.

– Det var nästan som utomhushockey, säger Tomas Hertl.

Mötet mellan San Jose Sharks och Arizona lät på förhand inte som den hetaste på schemat.

Men när matchen rullade igång dröjde det inte länge innan publiken fick se mål – och mål – och mål igen.

Drygt två minuter in i matchen styrde Aleksandr Barabanov in ett skott från Logan Couture och sen var det åka av.

Perioden slutade 2–2 innan målfesten fortsatte i andra.

Inom loppet av sju sekunder satte Sharks rookieduo Radek Simek och Jeffrey Viel sina första NHL-mål och återtog ledningen för hemmalaget innan Coyotes studsade tillbaka.

Erik Karlsson.

Svenske grovjobbaren Johan Larsson visade prov på fingertoppskänsla och serverade två målgivande passningar, inte minst en framspelning till Janis Moser i powerplay.

Målskyttet var dock långt ifrån över. I tredje exploderade lagen på nytt.

Med drygt fem minuter kvar av matchen spelade Erik Karlsson fram till 7–5 och såg ut att ha gett hajarna en nog buffert för att ro segern i hamn, men en sista forcering från prärievargarna ville annat.

Först reducerade Shayne Gostisbehere (framspelad av Larsson, dennes tredje assist i matchen) innan Andrew Ladd cashade in på en retur framför kassen framför kassen med dryga minuten kvar att spela.

Det tvingade fram övertid, och sedan straffar.

Väl där kunde San Jose till sist knyta ihop säcken och plocka med sig extrapoängen efter att alla lagets forwards bidragit i poängkolumnen.

Även på andra håll i divisionen var det party.

I mötet mellan Vegas och Los Angeles fick fansen se hela fyra mål på en dryg minut halvvägs genom första perioden.

Först slog Reilly Smith och Keegan Kolesar till för Knights inom loppet av 30 sekunder. Sedan reducerade Adrian Kempe strax därpå, innan Jonathan Marchessault (framspelad av William Karlsson) återställde tvåmålsledningen inte länge därefter.

Matchen slutade till sist 6–3 i Vegas favör.

Sist Lukas Vejdemo stod på en NHL-is var mars 2020.

I natt var han tillbaka – och då slog han till omedelbart.

25–åringen gav sitt Montréal ledningen i finalreprisen mot Tampa Bay när han sköt karriärens andra NHL-mål.

De regerande mästarna reste sig dock och vann till slut efter att Victor Hedman spelat fram Ondrej Palat på övertid.

– Turligt nog fick vi två poäng på övertid. Det var många känslor, säger Brayden Point som var tillbaka i spel efter att en överkroppskada hållit honom borta i sex veckor.