Patric Hörnqvist fortsätter att göra mål bredvid Sidney Crosby.

I natt stod svensken för två fullträffar – en från en position bakom den förlängda mållinjen – när Pittsburgh Penguins slog NHL:s topplag, Anaheim Ducks.

– Vi vet att vi kan slå alla, säger Hörnqvist enligt nhl.com.

Att säga att Patric Hörnqvist stormtrivs i Sidney Crosbys sällskap är ingen underdrift.  I natt var det dock den svenske forwarden som spelade huvudrollen när Pittsburgh Penguins slog Anaheim Ducks.

Halvvägs in i den andra perioden vallade Hörnqvist in 2-0 till Pittsburgh från en position bakom den förlängda mållinjen. Innan den sista periodvilan styrde han sedan in sitt andra mål för kvällen bakom Anaheims danske målvakt, Fredrik Andersson.

”Tur med pucken framför mål”

Det målet, som var Hörnqvists 21:a för säsongen, blev också matchavgörande.

– Tur med pucken framför mål, konstaterar Patric Hörnqvist enligt nhl.com efter 5-2-segern.

Sidney Crosby fick en andraasist till Hörnqvists första mål och fastställde slutresultatet i tom bur. Även Pittsburghs andra superstjärna, Jevgenij Malkin, gjorde ett mål och en assist.

I Anaheim, som toppar hela NHL och tagit fyra raka segrar inför nattens match, gjorde Jakob Silfverberg och Rickard Rakell var sin assist.

För Pittsburgh nattens seger den första matchen på en tre matcher lång bortaturné i Kalifornien.

– Det betyder mycket, åtminstone på bortaplan. Vi spelade inte bra mot Colorado (förlust med 1-3), men nu fick vi en stor seger här. En bra laginsats. Vi vet att vi kan slå alla. Nu måste vi bara bli heta, säger Patric Hörnqvist.

Columbus Blue Jackets bröt en förlustsvit på sju matcher genom att besegra New Jersey Devils med 3-2. Alexander Wennberg låg bakom avgörandet med en backhandpassning till Mark Danos 3-1-mål. I New Jersey gjorde Jacob Josefson en assist.