Landeskog i slagsmål – Colorado krossat

Publicerad 2018-02-09

Viktig streckmatch i Central division.

Den inleddes med ett slagsmål mellan Colorados lagkapten Gabriel Landeskog och St Louis stjärna Brayden Schenn.

Landeskog klädde bokstavligt av sin motståndare – men 60 minuter senare var det Schenn som jublade.

Blues vann nämligen med förkrossande 6–1 efter två Schenn-mål.

De två började munhuggas direkt vid första nedsläpp och kastade handskarna efter tre sekunders spel.

Slagsmålet blev intensivt. Båda spelarna fick in tunga träffar och Landeskog, 25, slet till slut av tröjan (!) på Schenn, 26.

– Jag slåss inte ofta, men det hör till spelet. Landeskog är en tuff kille och skicklig spelare. Jag lyckades hitta en kille att slåss med för att försöka få i gång killarna, sa Schenn i Fox-intervjun direkt efter matchen och fortsatte:

– Vi har inte hittat så mycket energi på hemmais den senaste tiden. Det var ett sätt att försöka ändra på saker. Och det blev en solid match av alla.

Landeskog hade samma motiv.

– Vi måste bli bättre på bortaplan så jag täckte *starten på bortaturnén och sätta tonen” och det var vad det handlade om. Han frågade mig och jag har inte haft något slagsmål i år, så varför inte, sa svensken.

Efter att båda avverkat utvisningarna på fem minuter stod det fortfarande 0–0. Men efter 8.41 satte just Brayden Schenn 1–0 för Blues i powerplay – hans 22:a mål för säsongen och 300:e NHL-poäng i karriären.

Målfest i andra

Colorado kvitterade i den andra, men sedan handlade det bara om St Louis. Brayden Schenn gjorde ytterligare ett mål (3–1) på en retur och hemmalaget gick upp till 5–1 innan perioden var över.

I den tredje blev det lugnare, men Paul Stastny satte 6–1 (assist av Carl Gunnarsson).

Schenn blev vald till matchens lirare och hyllade sin nye ytterforward Patrik Berglund – som normalt sett spelar center.

– Han spelar inte så mycket som högerforward. Men han gjorde ett bra jobb i kväll. Han är stark i närkamperna, ser isen bra och kedjan fick en bra kemi med Schwarz, sa Brayden Schenn till Fox.

Inför matchen låg Colorado fem poäng efter St Louis i den jämna Central division, men med tre matcher färre spelade. Nu är avståndet alltså sju poäng.

Pappa Steen på plats

På läktarna var det finbesök.

NHL-bossen Gary Bettman var där för att inspektera den nyrenoverade Scottrade Center och mer eller mindre utlovade att staden ska få en All Star-match inom en snar framtid.

Även Thomas Steen var på på plats och fick se grabben Alex noteras för en assistpoäng. Efter matchen flög Thomas Steen, 57, tillsammans med laget till hans hemstad Winnipeg där Jets möter Blues kommande natt.

– En win-win-situation för mig. Jag är ju Jets-fan också, sa Thomas Steen i sändningen.

Ottawa skrällde och vann mot Nashville med 4–3 efter förlängning. Mike Hoffman satte avgörande målet efter ett friläge.

Magnus Pääjärvi gjorde sitt första mål som Senator när han köksvägen fick in pucken bakom Predators målvakt Juuse Saros. Assisten kom från Erik Karlsson.

Även Calle Järnkrok kom med i målprotokollet – hans 13:e för Nashville denna säsong.

Arizona låg under med 0–3 borta mot Minnesota efter halva matchen.

Men efter en fantastisk avslutning där 3–3-kvitteringen kom med 19 sekunder kvar avgjorde Clayton Keller i förlängningen.

Oliver Ekman-Larsson hade andraassisten till det sena 3–3-målet gjort av Nick Cousins.

Buffalo besegrade New York Islanders med 4–3 – klubbens 1 000:e NHL-seger på hemmais sedan grundandet 1970.

Robin Lehner stod i Sabres kasse och räddade 26 av de 29 skotten.

Sean Monahan gjorde två mål – nummer 26 och 27 för säsongen – när Calgary vann borta mot New Jersey med 3–2.

Philadelphia avfärdade Montreal hemma med 5–3. Här var det 20-årige Travis Konecny som satte två mål.

Heta Dallas slog Chicago borta med 4–2 och tog fjärde raka segern.

John Klingberg passade fram till ett matchavgörande 3–2 och är i fortsatt ledning i backarnas poängliga.

Tampa Bay trummade på hemma i Amalie Arena och vann med 5–2 mot Vancouver.

Victor Hedman noterades för en assist till Nikita Kutjerovs 1–0 – ryssens första mål på en månad – och gjorde även avslutande 5–2.

Alexander Edler passade fram till båda Vancouvers tröstmål i den tredje perioden.

Vegas Golden Knights fortsätter att ånga på – och William Karlsson slutar inte att göra mål.

Svensken gjorde sitt 29:e mål för säsongen – nu ensam trea i skytteligan bakom Nikita Kucherov och Alexander Ovetjkin – fram till 2–1 för sitt Vegas borta mot San Jose.

Innan den andra perioden tog slut hann dock Sharks kvittera och i inledningen av tredje så tog laget ledningen med 3–2 – men roligare än så blev det aldrig för hemmalaget.

Vegas vände och vann med hela 5–3 och utökar sin serieledning i Pacific Division. Oscar Lindberg noterades för en assist.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se