Publicerad 2021-04-24

Bayern München får hålla på segerfesten.

Detta mycket på grund av Robin Quasion – som blev målskytt i Mainz skrällseger.

– Du kan inte gå in i dessa matcher och vinna så här, säger Manuel Neuer till Bayern Münchens hemsida.

Det var efter 37 minuter som Phillip Mwene lyfte in en frispark i straffområdet för Mainz.

På denna nådde den svenske landslagsanfallaren Robin Quasion högst – och knopade in bollen bakom Manuel Neuer.

Fullträffen var Quaisons fjärde denna säsong, som präglats av skador. En viktig sådan för hans Mainz, som fortsatt är involverat i bottenstriden.

Målet innebar 2–0, efter att Neuer tidigare i matchen fumlat in ett avslut från Jonathan Burkardt.

Två spelare blödde kraftigt

En mardrömsstart för Bayern München, som vid seger kunde säkra sin nionde raka Bundesliga-titel.

Detta med storstjärnan Robert Lewandowski tillbaka i laget – och han satte reduceringen med endast sekunder kvar att spela.

Det blev inga fler mål i matchen, och därmed får storlagets segerchampagne åter läggas på kylning.

– Vi skapade inte tillräckligt många chanser och straffades för våra misstag. Kroppsspråket och vår vilja att vilja ha bollen och spela ut den bakifrån var inte tillräcklig, säger Neuer till Bayern Münchens hemsida.

En Leipzig-förlust under söndagen skulle dock innebära att laget kan bli mästare i kavaj.

Mainz-målskytten Burkardt fick offra sig för segern. I den första halvleken började han blödda kraftigt från näsan efter en kollision med Joshua Kimmich. Även lagkamraten Leandro Martins började blöda ymnigt från pannan senare i matchen. Men vad gör väl det en dag som denna?