Milan rekordmålade efter sex (!) sekunder

Publicerad 2020-12-20

Leao slog till efter 6 (!) sekunder mot Sassuolo.

Snacka om drömstart.

Rafael Leão gav Milan ledningen mot Sassuolo – efter sex sekunder. Nytt rekord i Serie A.

– Vi har fyra, fem varianter på avspark, säger tränaren Stefano Pioli.

Det såg inövat ut. En Milanattack direkt på avspark.

Brahim Diaz rullade bollen till Hakan Calhanoglu som bara satte av med boll mot ett passivt Sassuoloförsvar och när han närmade sig försvarslinjen spelade han i djupet på en framstormande Rafael Leão som placerade in 1–0 för Milan.

Då hade klockan tickat sex sekunder.

Intränade löpningar

Alla tiders Serie A-rekord. Två sekunder snabbare än Paolo Poggis tidigare rekord från Piacenza i december 2001.

C Mores expert Mattias Concha var chockad. Och kritisk mot Sassuolos passivitet.

– Det är det märkligaste jag har sett någonsin. Backarna står bara och tittar på, så får det inte se ut, säger han.

Milans tränaren Stefano Pioli mös vid sidlinjen.

– Vi har fyra eller fem varianter på avspark och vi ville ha en offensiv inställning till matchen för det har vi saknat senaste gångern. Beröm till Calhanoglou, Diaz och Leão som gör rätt löpningar, säger han till Sky Sport.

En präktig drömstart för Milan som kommer från två raka kryss i ligaspelet och fortsatt får klara sig utan skadade skyttekungen Zlatan Ibrahimovic.

Milan hade sedan 2–0 inne efter mål av Hakan Calhanoglu i åttonde minuten. Men det dömdes bort efter en mycket knapp offside i ett tidigare skede.

Nervöst slut

2–0 kom i stället i 26:e minuten genom Alexis Saelemaekers efter en snabb omställning signerad Theo Hernandez.

Det blev en nervös avslutning för Milan efter att Domenico Berardi skjutit in 1–2 på frispark i 89:e minuten. Det efter att Jens Petter Hauge flyttat sig i muren och styrt in bollen i egen bur.

Men Milan höll undan och toppar tabellen med en poäng före Inter.