Riktigt irriterat hos tränarna i FA-cupskrällen

Publicerad 2019-01-26

Handsmål, tränarbråk och ett avgörande på stopptid.

Det var dramatiskt när Millwall skrällde mot Everton i FA-cupen.

– Solklart hands på målet. Och jag är säker på att hands inte är tillåtet i fotboll, säger Marco Silva på presskonferensen.

Det blev en målrik hisoria på The Den i London.

Richarlison gav Everton ledningen i den 43:e minuten. Millwall hann dock kvittera före halvtid genom Lee Gregory.

Tosun nätade

Cenk Tosun, som hoppade in i den 65:e minuten, gav Everton ledningen igen i den 72:e minuten. Men återigen kvitterade Millwall omgående. 2–2-målet i den 75:e skapade dock missnöje och tjafs mellan spelare och tränare.

Efter en frispark på högerkanten fick Murray Wallace ett skottläge. Han drog till med vänsterfoten och skottet räddades av Everton-målvakten Jordan Pickford. Sedan studsade bollen på Jake Cooper och in i mål.

Millwall-spelaren och hemmapubliken firade galet. Spelarna i Everton var däremot galna på domarna, de menade att bollen tog på Coopers arm.

Två arga tränare

Ett tv-klipp visar hur de båda tränarna Neil Harris, Millwall, och Marco Silva, Everton, står och försöker påverka fjärdedomaren. Båda var riktigt upprörda. Harris ville att man skulle sluta visa situationen på jumbotronen, medan Silva tyckte att domarna skulle använda VAR.

– Jag förstår inte varför de inte använder det. Det är inte rättvist. Nu åker vi här ifrån med stor frustration, säger Silva på presskonferensen.

På stopptid fullbordade Millwall vändningen. Hemmalaget fick frispark och skickade in bollen i boxen. Wallace petade då in 3–2 och skickade Millwall vidare i FA-cupen.

”En stor skalp för oss”

En skön skrällvinst för Millwall som har haft en tung säsong och ligger på 19:e plats i Championship. Everton är på elfte plats i Premier League.

– Det här är stort för klubben. Fansen höjde oss. Det var Everton vi mötte, det är en storklubb. Det här är en stor skalp för oss, säger Neil Harris enligt Liverpool Echo.

Everton-tränaren Marco Silva var av förståeliga skäl inte lika nöjd.

– Det är väldigt frustrerande för oss. Vi gav bort den här matchen, säger han.

Clear handball for Millwall's equaliser, they showed the replay on the stadium big screen. Marco Silva gesturing an…