Då hyllas Victor Lindelöf.

”Han gör en fenomenal vecka”, skriver Samuel Luckhurst.

Svensken fick beröm efter 2-1-segern mot Tottenham i onsdags.

I derbyt mot City höjde han sig ytterligare.

Han var stabil rakt igenom tillsammans med sin mittbackskollega Harry Maguire och lyckades få stopp på Citys fruktade offensiv. På sociala medier överöses nu Lindelöf med lovord, och allra mest beröm får han för skottäckningen på Kevin De Bruyne farliga avslut i mitten av andra halvlek.

”Lindelöfs fenomenala vecka fortsätter”, skriver Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst.

I sina spelarbetyg ger han svensken åtta av tio.

Fick drömstart

United chocköppnade matchen och gick ifrån till 2-0 efter halvtimmens spel. Marcus Rashford satte 1-0 från straffpunkten och Anthony Martial ökade på.

– Första halvlek var felfri från vår sida, säger United-mittfältaren Scott McTominay till Sky Sports.

Därefter var det en enda lång City-anstormning mot ett tappert kämpande United-försvar. De stod pall för anstormningen i 85 minuter, sedan lyckades Nicolas Otamendi spräcka nollan genom att nicka in 2-1 på en hörna. Men United red ut stormen och vann matchen.

– Jag är glad för lagets och fansens skull. Nu handlar det om att bibehålla den här höga nivån, säger Marcus Rashford.

City långt efter Liverpool

Resultatet gör att United klättrar till femte plats i tabellen. City ligger trea, men avståndet upp till serieledande Liverpool börjar nu växa sig hopplöst stort. Tidigare under lördagen körde Liverpool över Bournemouth med 3-0 och marginalen ner till City är nu smått otroliga 14 (!) poäng.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se