”Blir förbannad om jag är petad igen”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

PK Bråtveit har varit bänkad i över ett år.

Men efter 5-0 mot Kalmar är han tillbaka i målet för att stanna.

– Jag blir förbannad om jag är petad igen, säger norrmannen.

Djurgården inledde de första tio matcherna förra säsongen med PK Bråtveit som förstemålvakt. Men sedan bänkades 24-åringen resten av säsongen. 

Efter en trevande start på årets allsvenska valde tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf att göra en ny målvaktsrokad och sätta guldhjälten Tommi Vaiho bänken. 

– Det är en helhetsbedömning hur målvakten har sett ut på träning, men även antalet enkla misstag under den här våren. Till slut känner man inte att man kan hålla någon utanför. Man kanske drar sig lite längre för att byta en målvakt, men vi kände att det var dags, säger Lagerlöf.

Norrmannen själv var nöjd efter en hållen nolla och fem mål mot Kalmar.

– Jag har väntat i ett år, så det var riktigt skönt att vara tillbaka. Jag har bara krigat på på träningen och gjort det tufft för tränarna. Det kanske har varit till min fördel att vi inte har haft världens bästa start och då fick jag chansen, säger han.

”Har varit lack på honom”

Att vara bänkad i över ett år har inte varit lätt för Bråtveit.

– Det har varit tufft. Det har varit mycket snack om andra klubbar också. Men jag har varit ganska tydlig med att om det inte är något riktigt bra så är det bättre att kämpa sig in här. Nu känns det riktigt bra att det blev som det blev.

Det har dock blivit några duster med sportchefen Bosse Andersson längs vägen.

– Vi har haft några snack. Jag har varit lack på honom och han har säkert varit lack på mig för att jag tjatat så mycket. Men det är så det ska vara. Hade jag varit nöjd med att sitta på bänken hade jag kunnat hitta något annat att göra. 

Hur säker är du på att du får fortsätta nu? 

– Jag blir förbannad om jag är petad igen. Men vi får se, tränarna har säkert någon plan. 

”Måste bevisa”

Oavsett vem som står säger Bråtveit att det aldrig är några problem mellan honom och Vaiho.

– Vi har jättefin relation. När han klev in i stället för mig förra året sa jag "inget ont mot dig". Jag kommer vara arg på tränarna och målvaktstränarna och allt, men han och jag har alltid varit ganska tajta, säger han och fortsätter:

– Det är viktigt för oss att känna att tränarna litar på oss. Fram till det finns en grund att du ska bli utbytt tycker jag att du ska fortsätta spela. Det var ju så med Vaiho förra året också, det var svårt att byta ut honom och det fattade jag också. Men det var tufft för mig och det kommer vara tufft för Vaiho. Jag måste bara visa att jag vill ha den här platsen. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE