Viaplay säkrar rättigheterna till CL- och EL-kvalet

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Tre svenska lag kvalar mot europaspel i sommar.

Nu står det klart att Viaplay sänder samtliga hemmamatcher.

– Vi är oerhört glada över att följa AIK:s, Malmös och Norrköpings väg ut i Europa, säger NENT Group Sveriges sportchef Per Nunstedt.

För 20 år sedan spelade AIK gruppspel mot klubbar som Barcelona, Arsenal och Fiorentina i Uefa Champions League. I år har de chansen att ta sig tillbaka när de på nytt ska kvala till turneringen.

Samtidigt ska IFK Norrköping och Malmö FF även de kvala mot europaspel, men för deras del är det Europa League som gäller. För alla fotbollsälskande tv-tittare är det Viaplay som gäller om man inte kan se matcherna på plats. Det är nämligen Nent Group som har skaffat sig tv-rättigheterna till kvalmatcherna.

– Vi är oerhört glada över att följa AIK:s, Malmös och Norrköpings väg ut i Europa. Just de svenska lagens kvalfotboll har verkligen engagerat Viaplays tittare under de senaste åren, säger NENT Group Sveriges sportchef Per Nunstedt.

– Det ska bli oerhört spännande att se om AIK kan hugga möjligheten till att nå turneringen till hösten och fira 20-årsjubileum från när det senast begav sig med stormatcher mot Barcelona, Arsenal och Fiorentina, även om vägen dit är synnerligen tuff.

Då avgörs lottningen

Lottningen till de första kvalomgångarna i Champions Leagues är den 18 juni och till Europa League dagen efter. Champions League-kvalet avgörs sedan 9-10 juli med returer 16-17 juli medan Europa League-kvalet spelas 11 juli med returer 18 juli.

– Det här är bästa tänkbara sommarunderhållning på Viaplay under semesterveckorna, säger Per Nunstedt.

Då kvalmotstånden ännu inte är lottade har endast hemmamatcherna säkrats än så länge.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.