”Alisson borta längre än befarat”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

LONDON. Ilska mot VAR, dåliga nyheter för Liverpool och en förvirrad (och arg) Steve Bruce.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Engelsmännen har tillbringat en helg med VAR nu och alla är väl inte helt nöjda med att det tekniska hjälpmedlet har tagit sig till de brittiska öarna. Wolverhampton fick ett mål bortdömt mot Leicester varpå försvararen Conor Coady ilsket konstaterade: ”Vi kommer behöva spela med våra händer avkapade i framtiden. Om inte det där räknas som mål så har vi problem. De har fört in VAR för att få ordning på dessa problem men jag tycker det har gått för långt.”

Daily Mails domarexpert Mark Clattenburg försvarar dock beslutet att blåsa av Willy Bolly för hands och beskriver det som ”korrekt”. Domaren menar också att han är ”besviken på inställningen”, särskilt efter Man Citys kross mot West Ham. ”Det är särskilt en besvikelse när domsluten faktiskt blir rätt tack vare VAR, som i den matchen”.

Foto: GETTY

DAGENS DÅLIGA NYHETER

Åtta veckor. Så lyder domen på Alisson, enligt Daily Mails senaste rapporter. Det var när brassen skulle slå en inspark mot Norwich som han halkade på gräset och skadade vaden. Därmed missar målvakten antagligen ligamatcher mot lag som Arsenal och Chelsea och kanske till och med Manchester United i mitten av oktober.

Detta innebär att nyförvärvet Adrian, som byttes in i premiären, får fortsätta vikariera mellan stolparna.

DAGENS HYLLNING

Stod Daniel James för efter att han hade rullat in 4–0 för Manchester United i ligadebuten. Målet tillgängade han sin pappa som gick bort i somras ungefär samtidigt som flytten från Swansea fullbordades. James tittade upp mot himlen och höjde armarna i skyn. ”Han har haft en sommar med både upp och nedgångar, det måste ha betytt mycket för honom” konstaterade Ole-Gunnar Solsjkær.

DAGENS MEST FÖRVIRRADE

Är kanske fortfarande Steve Bruce. Newcastle-managern uppges ha skrikit ”What the fuck is happening?!” till sitt team då inhopparen Jetro Willems verkade tro att han skulle spela central mittfältare mot Arsenal. Efter nästan två minuters förvirring hamnade spelaren till slut i sin ”rätta” position på kanten. ”Det var bara dålig kommunikation” förklarade Bruce. Dåså.

DAGENS OTREVLIGA REKORD

Jack Graelish har nu förlorat rekordmånga 19 Premier League-matcher i rad. Aston Villa-mittfältarens minst sagt otrevliga svit fullbordades efter förlusten borta mot Tottenham.

Foto: Marc Atkins / Getty Images Europe
Jack Graelish

DAGENS TREVLIGA SVIT

Manchester United har nu fem premiärvinster i rad, vilket är deras längsta svit sedan de vann sex i rad 1905-1910. Man besegrade dessutom Chelsea med den yngsta startelvan någonsin. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.