Rosengård vann – stjärnan på bänken

Publicerad 2020-07-19

FC Rosengård besegrade nykomlingarna Umeå IK med 3–0.

Landslagsstjärnan Anna Anvegård, som inledde matchen på bänken, avslutade målskyttet.

– Det var inga konstigheter, jag är lite sliten i kroppen bara, säger Anvegård om bänkningen.

Det dröjde till matchminut 43.

Sen fick gästande Rosengård hål på nykomlingen Umeå IK, efter mål av supertalangen Hanna Bennison.

Efter en chanssnål inledning skruvade gästerna upp tempot. Och danskan Sanne Troelsgaard borde kanske nickat in 1–0 efter ett fint inlägg av landsmaninnan Sofie Svava. Men i stället blev det alltså Hanna Bennison, 17, som gav de regerande mästarna ledningen. Hennes första mål i årets damallsvenska säsong.

”Måste vara försiktig”

I slutet av den andra halvleken kunde en annan danska, Katrine Veje, göra 2–0. Det innan Anna Anvegård avslutade målskyttet med sitt 3–0-mål.

– Jätteskönt för självförtroendet, men det allra viktigaste är att vi fortsätter vinna. Vem som gör målen spelar mindre roll, säger Anvegård.

Landslagsstjärnan Anvegård, som även blev målskytt i den senaste omgången, fick inleda matchen på bänken och blev inbytt i den andra halvleken.

– Det var inga konstigheter, jag är lite sliten i kroppen bara. Vi hade match häromdagen och så hade jag en del skador under försäsongen, så jag måste vara försiktig, säger hon.

På nedflyttningsplats

Med halvtimmen kvar fick också nyzeeländskan Alexandra Riley, som återvänt till Rosengård på lån säsongen ut, komma in. Riley tillhörde klubben i sex år och vann tre SM-guld – 2013, 2014, och 2015.

I och med Umeås förlust ligger nykomlingarna fortsatt kvar under nedflyttningsstrecket med en poäng efter fem spelade omgångar.