Forsberg med första CL-målet för säsongen

Svensken tvåmålsskytt i Leipzigs kross

Publicerad 2021-11-24

Emil Forsberg.

Snuvad på straff mot PSG senast – men mot Club Brügge var Emil Forsberg straffskytt igen.

Svensken gjorde två mål i Leipzigs 5–0-kross.

– Jag är väldigt stolt över laget, säger han enligt RB Live.

RB Leipzig fick en smakstart i bortamötet med Club Brügge och tog ledningen redan efter tolv minuters spel.

Fem minuter senare small det igen.

Tyskarna tilldelades straff och fram klev Emil Forsberg – till skillnad från mötet med PSG senast – och skickade bestämt in 2–0. Målet var 30-åringens första i Champions League-gruppspelet den här säsongen.

– Han har nummer tio, han är kungen i Leipzig, det är klart han ska ta den, säger C Mores expert Mikael Lustig.

3–0 kom ytterligare tio minuter senare och på tilläggstid i första halvlek kom även tyskarnas fjärde kasse – signerat Forsberg.

Forsberg tvåmålsskytt

Svensken tog sig in i banan innan han placerade in kulan intill den första stolpen med ett läckert avslut.

– Vi gjorde en bra match, i första var vi helt fantastiska. Det var ingen lätt uppgift för oss då många var skadade och sjuka, säger Forsberg som även blev utsedd till matchens lirare.

Leipzig vann till slut mötet med 5–0 och är trea i gruppen inför sista omgången, på lika många poäng som dagens motståndare. Varken Leizpig eller Club Brügge har chans att ta någon av de två första platserna utan gör upp om vilket lag som blir grupptrea – vilket innebär slutspel i Europa League.

Leipzig tar emot Manchester City i sista omgången, medan Brügge gästar PSG.