Uniteds mardröm – första förlusten hemma mot Wolves på 42 år

Uppdaterad 2022-01-04 | Publicerad 2022-01-03

Phil Jones, 29, gjorde sin första match för Manchester United på 708 dagar.

Men det blev en tung comeback när United förlorade med 1–0 hemma mot Wolverhampton för första gången på 42 år.

– Vi är mycket besvikna över resultatet, säger Ralf Rangnick till Sky Sports.

Harry Maguire och Eric Bailly är skadade och Victor Nilsson Lindelöf ännu inte redo efter ha fått corona. Då hade United-tränaren Ralf Rangnick inte mycket till val än att låta Phil Jones starta hemma mot Wolverhampton.

Det var den skadeförföljde 29-åringens första match i A-laget sedan den 26 januari 2020, vilket är 708 dagar sedan.

– Han var exceptionell i dag, jag är väldigt glad för hans skull och han förtjänar det, säger lagkamraten Luke Shaw om Jones insats.

Och Jones skulle ha att göra, speciellt i den första halvleken som var bortalagets helt och hållet där man hade 15 målchanser men inte lyckades få in bollen.

Två ribbskott

I den 67:e minuten var det i stället United som fick matchens bästa läge. Inbytte Bruno Fernandes blev helt ren i straffområdet men portugisens skott tog klockrent i ribban.

Wolverhampton ville inte vara sämre utan även de hade en boll i ribban åtta minuter senare när Romain Saïss skickade en frispark i trävirket.

Moutinho hjälte

Det såg ut att bli en mållös tillställning men till slut skulle dödläget brytas. Med åtta minuter kvar skulle Phil Jones nicka undan ett inlägg, men det gick rakt ut till 35-årige Joao Moutinho som kunde ta emot bollen och placera in 1–0. Hans första mål för säsongen.

– Ett vackert mål, säger Moutinho till BBC.

Efter målet fick svenske talangen Anthony Elanga komma in. Men varken han eller United lyckades få in kvitteringen och det här var första gången Wolverhampton vann på Old Trafford sedan 1980.

”Mycket besvikna”

Förlusten innebär också att Ralf Rangnick förlorat sin första match med United sedan han tog över laget och man tappar nu i kampen om en CL-plats.

– Vi spelade inte bra varken individuellt eller kollektivt. I den första halvleken hade vi stora problem med att hålla de borta från vårt mål. Vid målet kunde Moutinho stå helt omarkerad. Vi är mycket besvikna över resultatet och delar av vår prestation, säger Rangnick till Sky Sports.