Gerhardsson missade PL-legendarens fina komplimang: ”Sa han det?”

Sveriges förbundskapten nöjd med VM-lottningen – och med Louis Sahas ord

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

PARIS. Det var en spänd svensk förbundskapten som inväntande lottningen av VM-gruppspelet.

Så spänd att han missade värden Louis Sahas fina komplimang om Sverige som ”ett av de tuffaste länderna att möta”.

– Sa han det? Det var bra, sånt gillar jag! säger Peter Gerhardsson, som helst vill att mästerskapet ska starta i morgon.

Sverige, Chile, Thailand – och USA.

När VM-lottningen i Paris slutligen spikades var det en lättad svensk förbundskapten som klev ur La Seine de Musical.

– Skönt att den är över haha! Det var mycket mer spännande än jag trodde att det skulle vara, säger Peter Gerhardsson till Sportbladet.

Kittlade det i magen?

– Ja, det gjorde faktiskt det när lapparna dök upp. Men jag tyckte det blev en bra lottning, jag tycker först och främst det är kul att möta länder jag inte har mött tidigare.

”Sånt gillar jag!”

Kvällens värdpar var Alex Scott och Louis Saha. Den förstnämnda har gjort 140 landskamper för England och tillhörde främst Arsenal under sin aktiva karriär.

Saha å sin sida representerade en rad olika Premier League-klubbar som Manchester United, Everton och Tottenham innan han rundade av i italienska Lazio.

När Sverige kom på tal under själva lottningen påpekade Louis Saha att de lär bli en av de absolut tuffaste utmanarna nästa sommar.

– Sa han det? Det var bra, sånt gillar jag! säger Peter Gerhardsson, som missade komplimangen.

”Längtar oerhört”

– Vi kommer vara favoriter, det får vi bara acceptera och klara av. Det är något jag gillar, jag tror att även tjejerna gillar det, men sen gäller det att prestera. På vägen mot USA måste vi genomföra de andra matcherna, säger Gerhardsson.

Hur mycket längtar du till nästa sommar?

– Oerhört mycket nu efter den här lottningen. Jag skulle kunna stanna kvar här och åka direkt till Rennes... eller var det nu är vi börjar haha.

Sverige spelar den första matchen i Rennes mot Chile, den andra mot Thailand i Nice och avslutar sedermera i Le Havre där USA väntar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.