Rosengård vann i cupen – Seger födelsedagsmålade

Mimmi Larsson och Caroline Seger.

De damallsvenska lagen värmer upp inför premiären i april.

På fredagen besegrade Rosengård planenligt Alingsås i Svenska cupens gruppspel.

Caroline Seger inledde målskyttet – på sin 36-årsdag.

Det tog bara en minut – sedan ledde Rosengård matchen. Caroline Seger nickade in 1–0 och fick därmed göra mål på sin födelsedag. Den kommande damallsvenska säsongen kommer bli Segers elfte.

Nyförvärvet Olivia Scough gjorde dubblade ledningen tre minuter senare, och efter 18 minuter stod redan 3–0 till gästerna. Den ställningen höll sig till dess att mörkret föll över Gerdskensvallen och domaren blåste för halvtid.

Överkörning

Alingsås, som slutade sjua i elitettan föregående säsong, hade det tufft med försvarsspelet. Skottskan Fiona Brown gjorde 4–0 i början av den andra halvleken, och Glodis Viggosdottir ökade på till 5–0.

Slutresultatet blev till slut 0–7, och Rosengård har därmed tagit sex av sex poäng i gruppspelet, där man har Kristianstad kvar att möta. På onsdag ställs Rosengård mot Bayern München i Champions League-kvartsfinalen.

MISSA INTE: Allsvenska bibeln – över 200 fullmatade sidor