Urladdning i Linköping – sex (!) mål

Publicerad 2021-06-04

Den comebackande fotbollspubliken på 500 personer fick se ribbträffar, en straff, sex mål och en matchbild mer ombytlig än aprilväder.

Slutresultatet på Linköping arena mellan Hammarby och Linköping skrevs till 3–3.

Förutsättningarna var perfekta – klarblå himmel, högsommarvärme och en mycket efterlängtad återkomst för publiken. Den gästande delen av den kom fullpumpad med självförtroende och gläjde efter cupguldet mot Häcken, och fick precis som laget en drömstart.

På en frispark i höjd med mittlinjen springer sig Emilia Larsson, född och fotbollsfostrad i Linköping, fri och skarvar mycket elegant in ledningsmålet. Vilt jubel i laget, minst lika vilt på läktaren och en indikator på att superformen ska fortsätta för Hammarby.

Tempot mattas sedermera av, samtidigt som hemmalaget spelar sig tillbaka in i matchen. Kvitteringen kommer också rättvist när Sofie Bredgaard förvaltar ett läge som Heidi Ellingsen och Uchenna Kanu spelat sig fram till. Avslutet stenhårt med vänstern i bortre hörnet.

Hammarbys 2–1–mål kommer på en mycket tveksamt dömd straff som Emma Jansson förvaltar på bästa sätt – stora protester på läktarplats och ånyo underläge för hemmalaget.

Bara fem minuter senare var det återigen Sofie Bredgaard som visade prov på kyla – frispelad och med Anna Tamminen på mellanhand skarvade hon in kvitteringen näst intill identiskt med Emilia Larssons ledningsmål.

Emilia Larsson i halvtid:
– Helt okej första halvlek, men vi kommer inte upp i nivån vi vet att vi kan hålla. Publiken har vi haft runt arenan tidigare – de betyder ännu mer nu, säger Larsson som firade sitt mål tillsammans med familjen på bortasektionen.

Janogy ordnade kvitteringen

Matchens andra akt var knappt fem minuter gammal när hemmalaget först fick en frispark som Anna Tamminen räddade till hörna.

Då klev Nilla Fischer fram efter visst palaver i straffområdet och lyckades peta in ledningsmålet för hemmalaget.

Bajen-tränaren Pablo Pinones Arce valde då att genomföra ett trippelbyte för att få ordning på anfallsspelet – vilket fick effekt omedelbart.

Madelene Janogy tog sig fram på högerkanten och hittade en fristående Matilda Vinberg - hennes mål bldev matchens sista.