Manchester City är vidare till final i Champions League.

De tog sig dit – genom att köra över Real Madrid.

– Vi är världens bästa lag, säger Jack Grealish till C More.

Champions League 2023/2024: Spelschema och tv-tider

Förra året var Manchester City minuter från att ta sig till final, men fick sina drömmar krossade av två sena Real Madrid-mål.

Inte i år.

När lagen återigen drabbade samman i semifinal fick Pep Guardiola se ren och skär perfektion från sina spelare.

Total dominans

Framförallt i första halvlek där City spelade ut Real Madrid efter noter, hade över 80 procent bollinnehav och tryckte in två snabba mål – båda inprickade av Bernardo Silva.

”Det här är otroligt. Kunde varit 3–0 redan. City är på en annan planet jämfört med alla andra lag i världen”, skrev den engelske landslagsikonen Michael Owen på Twitter efter 1–0.

Då hade City haft bud på ett par mål till, men en storspelande Thibaut Courtois höll nere siffrorna.

Går för trippeln

I andra halvlek jämnade Real Madrid ut spelet, men i den 76:e minuten nickade Manuel Akanji in 3–0 via Éder Militão och i den 91:a rullade Julián Álvarez in slutresultatet 4–0.

– Att vinna på det här sättet mot det här laget… Det är så nära perfektion man kan komma, säger Citys försvarsgeneral Rúben Dias till C More.

I finalen, som spelas lördagen den 10 juni, ställs Manchester City mot Inter.

Dessförinnan ska de säkra ännu en ligatitel (det har de chans att göra redan i helgen) samt möta stadsrivalen Manchester United i FA-cupfinal den 3 juni.

– Vi är nära nu. Spelarna kan tillåta sig själva att tänka tanken och visualisera det. Det är tre matcher som ska vinnas, säger Pep Guardiola.