Drömmål av Alexander Isak mot Villarreal

Publicerad 2021-12-18

Alexander Isak stod för ett drömmål när han gav sitt Real Sociedad ledningen mot Villarreal.

Efter flera överstegsfinter böjde svensken in bollen i bortre hörnet framför en lyrisk hemmapublik.

Men lördagen slutade i moll för La Real – Villarreal vände och vann med 3–1.

Alexander Isak är omåttligt populär i San Sebastian – och man kan förstå varför.

I lördagens match mot Villarreal slog svensken till med ett drömmål. Men trots det blev det ingen poäng för Real Sociedad.

Villarreal vände och vann genom två mål av anfallsstjärnan Gerard Moreno – båda två på nick.

Lagkaptenen utvisad

Men det började bra för svensken och hans La Real.

Isak fick bollen på högerkanten, överstegade sig in i plan och fick på en drömträff. Bollen letade sig i bortre hörnet, helt otagbart för Villarreal-målvakten Geronimo Rulli.

Det var 22-åringens 40 mål i La Real-tröjan, och hans sjunde för säsongen.

Bortalaget kvitterade strax därefter på ett nickmål av Gerard Moreno strax innan paus.

Sociedad-kaptenen Mikel Oyarzabal drog på dig ett onödigt rött kort fem minuter in i andra. Därmed var en lagets bästa spelare, och Isaks bästa anfallskamrat, borta ur bilden.

Då kunde Villarreal ta tag i matchen. Moreno gjorde 2–1, återigen på nick, efter en hörna med 20 minuter kvar.

La Real lyfte upp allt de hade och tryckte på för en kvittering, men istället kunde Moreno assistera fram till Samuel Chukwueze som satte 3–1 i minut 96.