”Ödsligt och tyst – inte så man vill ha det”

Av: Michael Wagner

Publicerad:

Samuel Armenteros gjorde mål för tredje matchen i följd.

Men till total tystnad.

– Det var ödsligt och en väldigt speciell stämning, säger anfallaren.

Foto: Mario Taddeo / TT NYHETSBYRÅN

Coronaviruset i Italien har gjort att flera matcher i Serie A och B måste spelas inför tomma läktare för att minska risken för smittspridning.

Först ut var Entella-Crotone där Stadio Communale i Chiavari, sydost om Genua under fredagskvällen ekade tom.

– Det var ödsligt och inget man önskar sig som fotbollsspelare. Man hörde alldeles för mycket av tjatet och gnället på domsluten, säger svenske landslagsmannen Samuel Armenteros som i januarifönstret bytte från Serie B:s överlägsna tabelletta Benevento och gick på lån till nuvarande serietvåan Crotone.

Har lyft hos Crotone

Bytet har blivit ett rejält lyft för 29-åringen.

– Jag spelade en match från start under hela hösten i Benevento. Nu har jag startat i alla fem med Crotone.

I den spöklika matchen mot Virtus Entella under fredagskvällen svarade han för Crotones 1–0-mål (10) i 2–1-segern. Det var Armenteros tredje mål i de tre senaste matcherna.

– Det var nödvändigt att byta miljö. Jag mådde inte bra av att sitta på bänken hela tiden. Nu visar jag vad jag kan när jag får chansen att spela.

Han var nära en allsvensk flytt i januari.

– Det var ett par allsvenska klubbar som var intresserade och ett alternativ var hetare än de andra. Det var nära att jag satte mig på flyget för att kolla in klubben, arenan och träningsanläggningen, säger Armenteros.

– Men jag trivs utomlands och kände att jag ville vara kvar något år ytterligare. Dagen kommer när jag flyttar hem och spelar fotboll i Sverige, det vet jag. Just nu känns det väldigt rätt att vara utlånad till Crotone halvåret jag har kvar på kontraktet.

Tvättar händerna ofta

Är det realistiskt att drömma om EM för dig?

– Det får andra avgöra. Jag känner mig i bättre form än när jag blev uttagen i landslaget och när jag var nära att vinna skytteligan i Holland.

Hur mycket märker du av coronaviruset i Italien?

– I Crotone i södra Italien är det inte lika påtagligt. Men jag har med mig en liten flaska med handsprit och tvättar händerna ofta. På flygplatsen kollar de så att man inte har feber.

– Det är bara att acceptera beslutet att vi skulle spela inför tomma läktare, men det är inte så man vill ha det. Man hörde när bollen studsade och det blev lite som en träningsmatch, säger Samuel Armenteros.

Publicerad: