Födelsedagsbarnets vansinnestackling: ”Han hoppar ju in”

Publicerad 2020-06-28

Samuel Holmén firade födelsedag med att spela allsvensk fotboll.

Presenten? Ett solklart, rött kort efter blott tolv minuter på planen.

En vansinnessatsning i minut 78 mot Jack Lahne innebar ett tidigt slut på 1–1-matchen för Elfsborgsveteranen.

Elfsborgstrotjänaren Samuel Holmén inledde dagens allsvenska match mellan Elfsborg och Örebro från avbytarbänken.

I minut 66 var det dags för den nyblivna 36-åringen att kliva in i handlingarna.

Han skulle dock kliva ur dem i princip direkt efter att han kommit in.

”Han hoppar ju in”

I minut 78 så gick veteranen in hårt och okontrollerat och högg ner ÖSK-yttern Jack Lahne. Eller med andra ord: ”Vilken jävla tackling”, som ÖSK-tränaren Axel Kjell ska ha utbrustit från sidlinjen enligt Dplay.

Domare Bojan Pandzic tvekade i alla fall inte när han håvade upp det röda kortet till födelsedagsbarnet.

– Han hoppar ju in. Det är ju bara att skylla sig själv, säger Dplays kommentator Jonas Dahlqvist.

– Det är lite väl bryskt, fyller expertkommentator Stefan Ishizaki i. Det finns risk för en anmälan från domaren och mer än bara en matchs avstängning.

Varsitt mål

Matchen då?

Den slutade med delad pott, 1–1, efter att lagen gjort varsitt mål i varsin halvlek.

Agon Mehmeti gav gästerna från Närke ledningen i slutet av första halvleken, innan Jesper Karlsson kvitterade från straffpunkten en dryg kvart in i halvlek två.

Holméns röda kort var rätt dömt av domare Pandzic vars team dock vinkade av ett mål av Elfsborgs Marokhy Ndione i första halvlek felaktigt för offside.

”Vår svagaste i år”

ÖSK-tränaren Axel Kjäll konstaterade om matchen:

– Vår första halvlek är vår svagaste i år. Det kändes konstigt att komma in med ledning, 1-0 i paus. Vi är glada för poängen när vi summerar 90 minuter.

Örebro fick med sig poängen främst tack vare storspelande målvakten Oscar Jansson – och Samuel Holméns våldsamma tackling som gjorde att Elfsborg inte orkade forcera med en man mindre på planen.