Publicerad 2022-09-17

Han har gjort det igen.

Erling Braut Haaland gjorde mål när Manchester City vann med 3–0 mot Wolves.

– En fantastisk seger, säger Pep Guardiola till BT Sport.

Det hann inte ens ta en minut innan Jack Grealish gav Manchester City ledningen borta mot Wolves. Efter ett inspel från Kevin De Bruyne kunde Grealish trycka in 1–0 från nära håll.

– Det var ett tag sedan, så det var skönt att göra mål. Folk har med rätta ställt frågor, jag borde göra fler mål och assist, säger Grealish till BT Sport.

Drygt en kvart senare var det dags för City igen – och givetvis skulle det komma att handla om Erling Haaland. Norrmannen drev fram med bollen mot mål, innan han avlossade ett skott. Avslutet gick in bakom José Sá i Wolves-målet och 2–0 var ett faktum.

Elfte Premier League-målet

Det här var anfallarens elfte mål på sju Premier League-matcher. Haaland har dessutom hunnit med att göra tre mål på två matcher i Champions League.

I den 33:e minuten blev uppförsbacken ännu större för Wolves. Detta då Nathan Collins gått in med en karateliknande spark i bröstet på Grealish. Domaren visade upp det röda kortet och Wolves blev därmed en man mindre på planen.

Klackade in 3–0

Med drygt 20 minuter kvar att spela klackade Phil Foden in 3–0 på ett tjusigt sätt, efter att ha blivit assisterad av De Bruyne. Det blev även matchens sista mål.

– Vi fick en riktigt bra start, med de två målen och det röda kortet. Det var en fantastisk seger, säger Pep Guardiola.

I och med det kliver Manchester City upp på förstaplats i ligan. De har dock en match mer spelad än tvåan Arsenal, som ligger två poäng bakom.