Poänglöst igen – trots ”pingistaktiken”

Sju insläppta mål och noll poäng på tre matcher efter 1–2 mot Helsingborg.

Det kanske inte vore en så dum idé att byta sport för Halmstads BK.

Tränaren Janne Jönsson verkar i alla fall gå i de tankarna med sitt taktiksnack på ett pingsbord.

Helsingborg hade inte gjort något mål på de två inledande allsvenska omgångarna inför bortamatchen mot Halmstad. Men agerar ett försvar som Joseph Baffo i den 72:a minuten kan nog inte ens HIF missa.

”Stressade av situationen”

22-åringen, som kom från just Helsingborg 2014, skänkte bort bollen till Mattias Lindström och gav sedan sin gamle lagkamrat fri väg. Det utnyttjade 34-åringen med ett mycket behärskat avslut till 2-0 i matchen.

För redan i den första halvleken hade Anton Wede brutit HIF:s måltorka när han nickade in returen på Jordan Larssons skott. Detta på ett tillsynes stressat HBK som kanske redan känner av lagets usla säsongsinledning.

I halvtid gjorde nye tränaren Jan Jönsson sitt för att lugna spelarna när han ritade upp taktiken – på ett pingisbord.

­– Vi måste bli lugnare med boll. När vi har bollen så ska bollen gå från blå till blå. Vi är lite stressade där, säkert av situationen och att vi ligger under men vi måste ha ett tryggare passningsspel, sa Jönsson i C More Sport efter halvtidssnacket.

”Vinner rättvist”

Det hjälpte föga och Halmstad inkasserade sin tredje raka förlust – trots Junes Barnys sena reducering på egen retur från straffpunkten. En mardrömsstart för Halmstads Bollklubb som kanske får ringa Halmstad BTK och be om några goda råd.

– Nu har vi släppt in två mål i dag och tre senast. Då får vi börja bakifrån. Men det som jag gav order om i halvtid, då det var stressat passningsspel, blev lite bättre i andra halvlek. Vi skapar mer då men sen känns det billigt det baklängesmålet, säger Jan Jönsson.

För Helsingborg var segern välkommen efter två raka 0-0-matcher. Den kom också på dagen 22 år efter att nye tränaren Henrik Larsson gjorde allsvensk debut som spelare – för Helsingborg på just Örjans Vall.

– Mest glädjande är att vi gör mål såklart. I dag sätter vi dit dem och vinner matchen rättvist, säger Larsson.

Oroande dock att 1-0-skytten Anton Wede tvingades av med en befarad knäskada i första halvlek.