Ronaldos svar till Barça – och Messi

Publicerad 2015-05-02

Stjärnan slog till med hattrick mot Sevilla

Cristiano Ronaldo lämnade planen mållös och irriterad senast.

Men på lördagen bröt stjärnan Sevillas supersvit och tog tillbaka skytteligaledningen efter ett hattrick i 3-2-segern.

Barcelona satte rejäl press på Real Madrid när de krossade bottenlaget Cordoba med 8-0. Och det var inte de enklaste laget som väntade serietvåan. Sevilla hade bara en förlust på de senaste 16 matcherna och hade inte förlorat hemma på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sedan 13 mars 2014.

Cristiano Ronaldo blev dessutom av med skytteligaledningen till Lionel Messi efter att stjärnan gjort ett av Barças mål. Ronaldo har haft det tungt med målproduktionen och bara nätat en gång de senaste fem matcherna. Mot Almeria senast var stjärnan rejält irriterad efter att ha lämnat planen mållös i 3-0-segern.

Fick straff

Men mot Sevilla lossnade det rejält. Efter att ha bränt några bra lägen i den första halvleken satte Ronaldo 1-0 i 36:e. Minuten senare fixade han 2-0 och tog därmed tillbaka skytteligaledningen från Messi efter att ha gjort sitt 41:a mål.

Precis före halvtidspausen kom reduceringen efter att Sergio Ramos orsakat en straff. Carlos Bacca satte den säkert och tände Sevillas hopp inför den andra halvleken.

Men i stället för kvittering ökade Real på till 3-1 efter att Ronaldo fullbordat ett hattrick.

Nära kvittering

Med elva minuter kvar av ordinera väckte dock Sevilla liv i hoppet ytterligare en gång. Vicente Iborra hade bara varit på planen i några sekunder när han reducerade till 2-3.

Sevilla hade flera jättelägen att kvittera, men Real lyckades behålla ledningen och tog tre poäng i måstematchen.

Barcelona är nu fortsatt två poäng framför Real i tabellen.