Argentina tog första segern i VM-kvalet

Publicerad 2015-11-18

Vann mot Colombia på bortaplan

Två poäng på tre matcher och hårt kritiserade i hemlandet.

I dag tog Argentina sin förlösande första seger i det sydamerikanska VM-kvalet efter 1-0 borta mot Colombia.

Argentina har fått en tuff start på VM-kvalet och låg inför dagens bortamatch mot Colombia på nästjumbo-plats. .

"La Albiceleste" tog kommandot från start och Gonzalo Higuaín var ytterst nära att göra 1-0, men bollen smet strax utanför David Ospinas stolpe.

Lazio-mittfältare avgjorde

I stället var det en måldebutant som skulle få huvudrollen.

Ezequiel Lavezzis inlägg nådde Lucas Biglia som i öppet mål kunde promenera in bollen och ge Argentina ledningen. Lazio-spelarens första mål i den argentinska landslagströjan.

Colombia hade bud på en straff i den första halvleken när både Carlos Bacca och James Rodriguéz gick omkull, men domaren friade i båda lägena till den colombianska hemmapublikens stora protester.

Båda lagen har goda lägen att göra mål i den andra halvleken men slutresultatet skrevs till 1-0. Argentina plockade därmed sin första trepoängare i VM-kvalet och står på fem poäng efter fyra matcher.