Spurs vidare efter galen halvlek

Uppdaterad 2018-03-01 | Publicerad 2018-02-28

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se

Bortdömt mål, omdiskuterad straff, bortdömt straffmål, chockerande kvittering...

Den första halvleken i Tottenhams vinstmöte med Rochdale innehöll stort fokus på VAR.

– Jag tycker synd om domaren och ännu mer synd om fansen eftersom det är så svårt att förstå alla situationer, säger tränaren Mauricio Pochettino.

Lilla Rochdale lyckades få till ett omspel mot jätten Tottenham i FA-cupen efter 2–2 i det första mötet. Nu väntade 90 minuter på Wembley i bitande kyla och snöfall.

Den första halvleken kan ha varit den galnaste på länge.

Först och främst fick Rochdale ett snabbt uppvaknande då Eric Lamela såg ut att ge Tottenham ledningen redan efter fem minuter. Målet dömdes dock bort efter videogranskning eftersom domaren Paul Tierney och hans team hävdade att Fernando Llorente varit för brysk i straffområdet.

Sons straff bortdömd

1–0 kom i stället omkring tjugo minuter senare när Heung Min-Son vek inåt och avlossade ett skott som seglade in bakom Josh Lillis i Rochdale-målet. Kort därefter tilldelades Kieran Trippier en straffspark efter ännu en videogranskning. Son stegade fram för att slå bollen och såg den också glida in bakom Lillis. Då dömde Tierney återigen bort målet, denna gång på grund av Sons ansats. Den sistnämnde varnades i samma situation.

– Jag tycker att vi har de bästa domarna i Europa eller till och med världen men jag vet inte om det här systemet kommer hjälpa dem eller bara skapa mer förvirring, säger tränaren Mauricio Pochettino.

– Det är en känslostyrd idrott. Om vi tar död på känslorna så kommer vi ändra helt på den.

Walker-Peters med första målet

Då var det plötsligt dags för Rochdale. Från ingenstans dök Stephen Humphrys upp framför Spurs-målet och drog in kvitteringen bakom Michel Vorm.

I den andra halvleken orkade dock inte gästerna hänga på. Dels gjorde Llorente hattrick, varav två av framspelningarna kom från nyförvärvet Lucas Moura. Dessutom utökade Heung Min-Son till 5–1 och därefter gjorde Kyle Walker-Peters sitt första mål för klubben när han fastställde slutresultatet till 6–1. Därmed är Tottenham vidare till kvartsfinal i turneringen. Där ställs man mot Premier League-konkurrenten Swansea.