Bolt nobbas av australiska klubben – trots ”succén”

Mariners ägare: ”Gjort bra ifrån sig som fotbollsspelare”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:

Usain Bolts provträningsperiod med australiska Central Coast Mariners är över.

De båda parterna har inte kunnat komma överens när det kommer till kontraktsdetaljerna.

– Jag vill tacka klubbens ägare, ledare, personal, spelare och fans för att de fått mig att känna mig välkommen under min tid där, säger han.

När den gamle sprintvärldsstjärnan Usain Bolt, 32, dunkade in två mål för Central Coast Mariners i träningsmatchen mot Macarthur South West United för tre veckor sedan trodde många att hans fotbollskarriär hade dragit i gång på riktigt.

Jamaicanen har länge sagt att han skulle vilja bli en professionell fotbollsspelare på heltid, och han har provspelat med flera elitklubbar såsom tyska Borussia Dortmund, norska Strömsgodset och sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

Han har sedan augusti tränat med australiska Central Coast Mariners – men kontraktssituationen har varit minst sagt rörig sedan dess.

Begär för mycket pengar

Han har tidigare nobbat ett kontraktsförslag från maltesiska mästarna Valletta FC, och för en vecka sedan uttalade sig den australiska ligans chef Greg O’Rourke i SEN radio och menade att Bolt fått ett första erbjudande från Mariners.

– Jag har förstått från Central Coast Mariners att de har gett Usain Bolts management ett bud som han överväger, sa han då.

Bolt ska ha velat ha 3 miljoner dollar, medan klubben bara har erbjudit honom 150 000 dollar. Därför ska förhandlingarna ha stagnerat ordentligt.

”Passade bra i laget”

I dag skriver BBC att Mariners har bekräftat att de inte kommer att värva Bolt på permanent basis. De säger att de har försökt få en tredje part, en utomstående finansiär, att bidra till värvningen. Men det har inte gått som de har velat.

Klubbens ägare Mike Charlesworth tackar sprintern för tiden hos laget och beskriver provspelsperioden som en ”succé”.

– Han passade väldigt bra i laget och gjorde bra ifrån sig som fotbollsspelare, säger han.

Bolt själv passar på att skicka en hälsning till Central Coast Mariners.

– Jag vill tacka klubbens ägare, ledare, personal, spelare och fans för att de fått mig att känna mig välkommen under min tid där, säger han.

Frågan är vad jamaicanen ska hitta på nu – vilken klubb står näst på tur att ta emot ”Världens snabbaste man”?

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.