30 års väntan är över.

Liverpool har säkrat Premier League-titeln för säsongen 2019/2020.

– Jag har inga ord, det känns långt mer fantastiskt än jag trodde var möjligt, säger en tårögd Jürgen Klopp.

Tabelltvåan Manchester City var tvingade att vinna bortamötet med Chelsea under torsdagskvällen för att fortfarande ha chans på titeln. Något Pep Guardiolas manskap inte lyckades göra.

City hade mycket boll under den första halvleken och en handfull lägen. Men det var Chelsea som tog ledningen efter slarv i Citys försvar. Benjamin Mendy drällde med bollen vid mittplan varpå Christian Pulisic snappade upp den. Amerikanen accelererade förbi alla motståndare och rullade in 1–0 bakom Ederson.

Bortalaget utjämnade tidigt i den andra halvleken då Kevin de Bruyne skruvade in sitt tionde mål för säsongen på en frispark. En stökig situation i slutet av matchen bäddade dock för ett rött kort på Fernandinho efter hands. Inklusive en straffspark som Willian förvaltade till 2–1 för Chelsea, vilket också blev matchens slutresultat.

Jürgen Klopp i tårar.

Första på 30 år

I och med att Liverpool vann sitt möte med Crystal Palace (4–0) under onsdagen innebär det att avståndet ner till City är 23 poäng efter 31 omgångar. Därmed kan Reds-supportrarna äntligen fira den första ligatiteln sedan säsongen 1989/1990.

– Den här klubben är absolut fantastisk, säger en märkbart rörd Jürgen Klopp till Sky Sports. Det mina spelare har åstadkommit de senaste 2–3 åren är exceptionellt. Ett sant nöje för mig att få träna dem.

Sky: Är du lättad?

– Jag har inte väntat i 30 år, men det är en lättnad efter den här perioden när ingen riktigt visste vad som skulle hända. Varje match i Premier League är dessutom svår. Jag kände igår att ”vi kommer klara det”. Den här titeln är tillägnad alla våra supportrar.

Liverpool ställs mot just Manchester City i nästa omgång, som behåller sin andraplats. Chelsea tar däremot ett rejält kliv mot tredjeplatsen och är nu endast en poäng bakom Leicester.