Jeremejeff upp i delad skytteligaledning efter 3–1-seger

Publicerad 2022-05-01

Häckens Alexander Jeremejeff svarade för ett mål, ett assist och var nära ett självmål i 3–1-segern mot Varberg.

Hos gästerna misstänks inhopparen Oliver Alfonsi ha filmat till sig en straff.

– Han har fått det av sin mamma, säger pappan, Varbergstränaren Jocke Persson till G-P.

Det var långa stunder spel mot ett mål när Häcken tog emot Varberg på Bravida Arena. Hemmalaget hade 16–1 i tillfällen i offensivt straffområde under den första halvleken och ett tag otroliga 84–16 i bollinnehavet.

– Det kändes som dom anföll med 15 man, sa Varberg Jon Birkfeldt efteråt.

Utdelningen kom efter en dryg halvtimma.

Jeremejeff i centrum

Anfallsstjärnan Alexander Jeremejeff nickade in 1–0 (33) från nära håll på passning från Even Hovland. Sedan skarvade Jeremejeff bollen vidare till Gustav Berggrens 2–0 (35).

Dessutom lyckades den 28-årige anfallaren att nicka bollen i egen ribba vid en av få Varbergschanser under de första 45 minuterna – efter ett långt inkast.

Häckenforwarden konstaterade i pausintervjun hos Discovery:

– Jag är farlig åt båda håll. Det borde väl räcka att vara det åt det ena.

– Men vi har 45 minuter att göra några till framåt, sa Jeremejeff med ett leende.

Oscar Uddenäs svarade för 3–0 (58) efter ett fint Häckenanfall där Samuel Gustafsson via Gustav Berggren hittade ut till Valgeir Fridriksson vars inlägg nickades i mål.

Då var matchen avgjord. Men det fortsatte att bli händelserikt både på planen och i snacket efteråt.

Varberg behövde två straffar för att reducera Häckenledningen.

Filma sitter i generna?

Målvakten Peter Abrahamsson räddade först fint en straff från Joakim Lindner efter att inhopparen Oliver Alfonsi, son till tränaren Joakim Persson, fallit enkelt.

Men när inhopparen Erik Friberg sedan fällde Jaheem Burke var straff nummer två desto klarare. Burke fick in slutresultatet 1–3 med stora besvär efter att Abrahamsson varit mycket nära att rädda även den andra straffen.

Efter matchen när Joakim Persson fick frågor om sonen Oliver Alfonsi filmat till sig den första straffen hittade Varbergstränaren en överraskande ”syndabock”:

– Han har fått det av sin mamma, säger Persson till G-P. Ja, det italienska blodet.