Milans uppvisning – krossade Torino med 7–0

Theo Hernandez firar efter Milans 1–0.

Ingen Zlatan Ibrahimovic.

Det spelade mindre roll.

Milan krossade nämligen Torino med 7–0 – på bortaplan.

2–0 i paus var bara början, det var i andra halvlek som Milan, utan en skadad Zlatan Ibrahimovic, växlade upp i mötet med Torino under onsdagen. Och de växlade upp ordentligt. Mellan minut 50 och 79 gjorde Milano-klubben hela fem mål, vilket innebar att de kunde resa hem med en 7–0-seger i bagaget. Flest mål för bortalaget? Ante Rebic, som svarade för ett hattrick, ett äkta sådant.

Senast Milan gjorde sju mål eller fler i en Serie A-match? För 25 år sedan, då det blev 7–1 mot Cremonese.

På annat håll i Italien tog Juventus tre blytunga poäng i Champions League-jakten när Sassuolo besegrades med 3–1 på bortaplan, i en match där Dejan Kulusevski fanns med i startelvan. Svensken var högst involverad i segern då han läckert assisterade fram Paulo Dybala, som tjusigt chippade in Juves tredje och sista mål för kvällen. Det var Kulusevskis sjätte poäng i Serie A den här säsongen (fyra mål och två framspelningar).

Inter är ligamästare sedan tidigare, men där bakom slåss fem lag om de tre andra Champions League-platserna. Och det är tajt. Atalanta är tvåa med 75 poäng, Milan trea med 75 poäng, Napoli fyra med 73 poäng, Juve femma med 72 poäng och Lazio sexa med 67 poäng. Lazio har tre matcher kvar att spela, övriga lag har två.