Lazio utslagna av Bayern – som sista italienska lag

Bayern München kom till returmötet med en bekväm ledning.

Med en 2–1-seger i kvällens match tog de enkelt sig vidare till Champions Leagues kvartfinaler.

Lazios uttåg innebär att inga italienska lag har tagit sig förbi åttondelarna i årets turnering.

Skadedrabbade Bayern München kunde promenera hem en seger mot Lazio, som tog dem vidare till kvartsfinal i Champions League. 4–1 i första matchen blev till en storseger med 6–2 över dubbelmötet.

Lazio gick ut på plan i behov av fyra mål, på grund av bortamålsfördelen, och verkade knappt tro på det själva. Efter en halvtimme tog Bayern ledningen i matchen på straff. Robert Lewandowski fick förvalta den och väntade lugnt in att Pepe Reina skulle gå åt ena hållet innan han kunde lägga in bollen åt det andra.

Mål efter två minuter

1–0 stod sig sedan länge. Efter 70 minuter fick Lewandowski gå av plan och lämnade plats för Eric Maxim Choupo-Moting. Inom loppet av 120 sekunder på plan för Choupo-Moting, var det just han som hade utökat ledningen till 2–0.

I matchens slutskede kunde Marco Parolo nicka in en reducering för Lazio, vilket skrev slutresultatet till 2–1 och Lazio fick se sig utslagna av de regerande mästarna.

Lazio var det sista italienska laget kvar i årets upplaga av Champions League. För första gången sedan säsongen 2015/2016 är det således inte ett enda italienskt lag med i kvartsfinalerna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.