Tillbaka i startelvan.

Då blev Zlatan Ibrahimovic tvåmålsskytt.

Och 39-åringen har nu sin bästa målsvit hittills.

– Jag tror på Zlatan, säger Ibrahimovic.

AC Milan skaffade sig serieledning på tre poäng efter 2–0-seger borta mot Cagliari. Båda målen av Zlatan Ibrahimovic – i sin första ligastart på två månader efter muskel- och vadskada, som gjorde att han missade åtta ligamatcher.

– Jag var tvungen att göra två mål, för det var en tuff match, säger Zlatan Ibrahimovic till Sky Sports.

Och svensken slösade ingen tid för att öppna målskyttet på den sardinska arenan. Han tog sig in i straffområdet framför vänsterbacken Charalampos Lykogiannis, som knuffade Ibrahimovic i ryggen.

Domaren signalerade för straff. 39-åringen tog själv hand om möjligheten från elvameterspunkten, Ibrahimovic sköt till höger om målvakten Alessio Cragno som slängde sig åt vänster. Och 1–0 till AC Milan efter sju minuters spel.

Det var hans elfte ligamål för säsongen. Och för första gången under sin karriär har Ibrahimovic i en topp fem-liga gjort mål i nio raka matcher där han har startat.

Tvåa i skytteligan

Lika många minuter som Ibrahimovic behövde i första halvlek för att hitta nätet, behövde han efter halvtidsvilan. Högerbacken Davide Calabria hittade honom med en fin djupledsboll, och Ibrahimovic tryckte in 2–0 med vänstern. Domarteamet vinkade för offside, men videogranskningen visade att svensken var på rätt sida.

Tolfte ligamålet för Ibrahimovic på åtta matcher den här säsongen. Och han ligger nu delad tvåa i skytteligan i Serie A, Cristiano Ronaldo leder på 15.

Ibrahimovics mål blev de enda i matchen, och Milan – som spelade sista kvarten med tio man sedan Alexis Saelemaekers blivit utvisad – besegrade Cagliari med 2–0.

Efter 18 omgångar leder AC Milan på 43 poäng, tre poäng ner till stadsrivalen Inter.

– Det har gått bra för oss, vi är nästan halvvägs in i säsongen. Men det är nu de svåra matcherna väntar, säger Zlatan Ibrahimovic.

Svensken fick sedan frågan om han tror Milan kan vinna ligan. Och Ibrahimovic svarade.