Ödegaard med första PL-målet i derbysegern

Publicerad 2021-03-14

Erik Lamela blev inbytt och slog till med en rabona för sitt Tottenham.

Men Arsenal vände och Lamela fick se slutet av förlusten från sidlinjen, efter dubbla gula kort.

För Martin Ödegaard var det en bättre kväll, där han gjorde sitt första mål i Premier League.

Arsenal FC

Arsenal spelade Londonderbyt utan sin kapten. Pierre-Emerick Aubameyang fick sitta på bänken, av disciplinära skäl. Men de lyckades knipa segern ändå, med 2–1 mot Tottenham.

För Tottenham blev det en tråkig historia. Det började med att ena halvan av deras stjärnduo fick kliva av, redan efter 18 minuter. Det var i en djupledslöpning som Heung Min Son plötsligt stannade till, satte sig ner på planen, och tog sig för låret.

Istället fick Erik Lamela ta hans plats. Knappt en kvart senare var det just Lamela som gjorde matchens första mål. Lucas Moura puttade bollen i sidled till Lamela som gick på ett hårt skott, med benen korsade, mot bortre stolpen. Ett klassmål från argentinaren, men det slutade inte fullt lika bra. I slutet av matchen blev han utvisad efter dubbla gula kort.

Första Premier League-målet

Men långt innan dess, precis innan paus kom det en kvittering från Arsenal. Inlånade Martin Ödegaard fick bollen till sig rakt framför mål och tvekade inte en sekund med skottet, som gick förbi Hugo Lloris i målet.

Martin Ödegaard slog till i derbyt mot Tottenham.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse i dag, och en stor vinst i derbyt. Vi dominerade från start och vi förtjänade verkligen att vinna, säger Ödegaard i Viaplays sändning.

Ledningsmålet kom sedan på straff. Alexandre Lacazette blev nedriven i boxen och förvaltade straffen själv. Han kunde säkert placera in bollen till höger i målet. Tottenham försökte jaga ett kvitteringsmål, och var vid två tillfällen otroligt nära. Harry Kane nickade först in bollen på en frispark, men linjedomaren flaggade för offside. En stund senare sköt Kane en frispark i stolpen, och returen räddades undan på nick. Arsenal fick behålla ledningen och segrade med 2–1.

Lamelas kaosderby: Inhopp – drömmål – och utvisad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se