Linköping tappade poäng i toppstriden

Publicerad 2020-11-01

Piteå nickade in bollen i eget mål och gav Linköping ledningen.

Men Fernanda Da Silva kvitterade efter bara fyra minuter.

På stopptid tog Piteå ledningen för första gången i matchen och får med sig tre otroligt viktiga poäng i bottenstriden.

Linköping behöver plocka poäng om de vill knipa en av Champions League-platserna i tabellen. Men idag fick de se sig besegrade av Piteå med 2–1, och lämnar matchen utan poäng.

Det var en mållös match i drygt 60 minuter, men inte utan chanser. Lägena skapades men spetsen saknades för att kunna förvalta dem. Ända tills den sista halvtimmen.

Självmål av Piteå

Linköpings mål kom efter en olycklig nick från Piteå. I ett försök att rensa bort bollen styrs den istället rakt in i mål, och hemmalaget tog ledningen.

Men det dröjde bara fyra minuter innan Fernanda Da Silva kvitterade för Piteå. Det kändes länge som att lagen skulle få dela på poängen, men med bara minuter kvar att spela tog de ledningen för första gången.

Tack vare en fin passning in i straffområdet av inbytta Linn Vikström. Vilma Koivisto kunde enkelt skarva in den i målet och Piteå plockade tre viktiga poäng i bottenstriden.

Piteå klättrar till en åttondeplats, med tre poäng ner till nedflyttningsplats.