Jacob Bergström: ”Man är ju hjärndöd...”

Publicerad 2021-05-09

Jacob Bergström avgjorde för Mjällby mot Östersund.

Han gjorde det genom att nästan välta målburen.

– Man är ju hjärndöd… säger 26-åringen till discovery+.

Länge såg första halvlek på Strandvallen ut att sluta mållös mellan Mjällby och Östersund. Men strax innan domaren satte pipan till munnen vräkte Jacob Bergström in 1–0 för hemmalaget.

Och han gjorde just det, vräkte in matchens första mål.

Kadir Hodzic slog inlägget från vänsterkanten, varpå Bergström offrade sig och satte pannan till bollen in i mål. I samma situation blev Bergström hängandes i stolpen, vilket fick hela målställningen att röra på sig.

Ett viljemål.

– Man är ju hjärndöd, så man kör bara där. Jag vet inte vad som hände, jag kanske slog i huvudet… det var ju vackert. Sådant gillar man ju. Ända in i kaklet, säger Bergström till discovery+ i paus.

Bergströms mål blev även matchens enda – vilket innebar 1–0 för Mjällby.

Segern var Mjällbys andra raka och laget är nu nia i tabellen med sju poäng efter fem spelade omgångar. Östersund är tolva med sina fem poäng.