”Kan börja förhandla under CL-matchen”

Uppgifter: Dejan Kulusevski jagas av Europas storklubbar

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Vem är Sveriges hetaste fotbollsspelare i Europa?

Av den internationella pressens skriverier att döma är det en 19-årig U21-landslagsman.

Tidningarna i Italien skriver om ett kommande budkrig för Dejan Kulusevski som involverar några av fotbollsvärldens rikaste klubbar.

Inför den här säsongen var Dejan Kulusevski en mycket lovande talang i Atalanta men mer eller mindre okänd för en breda fotbollspubliken. Utlåningen till Parma har dock gett såväl speltid som uppmärksamhet.

”Englands sex stora intresserade”

Svensken har gjort praktsuccé i Serie A med två mål samt fem assist på elva matcher och är nu regelbundet omnämnd i den italienska pressen. Såväl på sidorna för matchrapportering som i de ibland plågsamt fantasifulla silly season-spalterna med rykten från spelarmarknaden.

Redan den 1 november skrev Gazzetta dello Sport att Englands sex jättar (Manchester City, United. Arsenal, Tottenham, Liverpool och Chelsea) har ögonen på Kulusevski. Under de senaste dagarna har skriverierna kring svensken intensifierats ytterligare och dessutom blivit betydligt mer konkreta.

Enligt Tuttomercatowebb är engelska Wolves redo att betala motsvarande 160 miljoner kronor för den offensive mittfältaren, som även intresserar Juventus och Inter. Under tisdagen uppgav i sin tur lokaltidningen Corriere de Bergamo att Atalanta är redo att göra en affär kommande sommar om de får motsvarande 267 miljoner kronor.

Dejan Kulusevski.
Foto: TT
Dejan Kulusevski.

På läktaren i CL-matchen

På onsdagen fortsätter rykteskarusellen då Tuttosport påstår att Inter kommer försöka nå en överenskommelse med Atalanta i vinter för att sedan hämta över Kulusevski kommande sommar. Gazzetta dello Sport har likartade uppgifter och påstår att förhandlingarna med spelaren själv kan börja redan på onsdagskvällen när Kulusevski är på plats på Inters hemmaarena San Siro för att se Atalanta möta Manchester City i Champions League.

Enligt Gazzetta dello Sport är Inters intresse så stort att det kan bli aktuellt att lägga ett bud redan i januari.

Enligt tidningen har Dejan Kulusevski i dag en årslön på 4,3 miljoner kronor i sitt kontrakt som löper till 2024. En lön som lär höjas rejält vid en eventuell övergång till storklubben.

Dejan Kulusevski kom till Atalanta från Brommapojkarna 2016.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.