Andreas Granqvist tar en paus i sportchefsrollen: ”Jag orkar inte”

Av: Emil Carlsvärd

Publicerad:
Uppdaterad:

Han är både spelare, lagkapten, sportchef och ansiktet utåt för klubben.

Nu behöver Andreas Granqvist lugn och ro, därför kliver mittbacken tillfälligt ner från rollen som sportchef.

– Jag orkar inte. Det har varit för mycket, säger ”Granen” till Helsingborgs Dagblad.

Landslagskaptenen Andreas Granqvist flyttade efter förra sommarens VM-slutspel hem till Sverige och Helsingborgs IF, där han tecknade ett 3,5-årskontrakt plus ytterligare tre år som sportchef för klubben efter att spelarkarriären tagit slut.

Även fast rollen som sportchef inte var tänkt att utnyttjas fullt ut förrän om först dryga tre år, så har ”Granen” ända sedan han gjorde comeback i HIF hjälpt till även utanför planen.

Det har nu satt sina spår.

Händelserik sommar

Helsingborg har nämligen haft en hektisk transfersommar, där man tappat Andri Rúnar Bjarnason, Rasmus Jönsson, Tom Glover och Johan Persson.

Samtidigt har Alhaji Gero, Anders Lindegaard, Daniel Hafsteinsson, Ibrahim Bancé och Alexander Nilsson anslutit till klubben - och fler nyförvärv uppges vara på väg.

Utöver det så har klubben även hunnit med att sparka tränaren Per-Ola Ljung, och därefter ersatt honom med Henrik Larsson. Dessutom klev assisterande tränaren Christoffer Andersson av från sitt uppdrag strax efter att Ljung lämnade klubben.

Kliver ner från sportchefsrollen

Som resultat av allt detta har Andreas Granqvist nu valt att dra i handbromsen, och ta en paus från rollen som tillträdande sportchef.

– Nu är det mer eller mindre bestämt. Transferfönstret är snart stängt och nu är det bara fokus på det som jag ska fokusera på (fotboll). Jag har fått bra hjälp av ”Henke” (Larsson, tränare) och kontoret med Robin (Lundgren, administrativ chef) som får ta mer ansvar tills säsongen är slut, säger ”Granen” i en intervju med HD.

För tidningen berättar han att han under den hektiska tiden fått hjälp och råd från flera representanter inom klubben, bland annat tränaren Henrik Larsson.

– Vi bollar så klart spelare fram och tillbaka och sedan får Robin (Lundgren) och ordförande Krister Azelius dra i trådarna med agenter med mera. Jag orkar inte. Det har varit för mycket. Nu ska jag fokusera på att träna hårt, säger han och fortsätter:

– Jag ska göra allt för att visa mitt riktiga jag i resterande 13 matcher.

”Ingen tvekan om prio ett”

Just ordföranden Krister Azelius är förstående till Granqvists beslut.

– När han har den känslan så är det klart att han ska ta ett kliv tillbaka. I vår värld är det ingen tvekan om att prio ett, så länge han har skorna på fötterna, är hans prestation på planen, säger Azelius till Fotbollskanalen.

Samtidigt medger HIF:s ordförande att klubben inte kommer att fatta några omfattande beslut utan att prata med sin lagkapten.

– Vi kommer inte att fatta avgörande beslut utan att göra en avstämning med Andreas, så att vi inte bygger en organisation som han inte vill ha när han en dag lägger skorna på hyllan.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.