”Håller tummarna lite för Djurgården”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK satte press på Malmö FF efter segern mot Elfsborg. 

Nu hejar Oscar Linnér på Djurgården (!) i dagens toppmöte.

– Det känns dåligt att göra det, säger målvakten. 

AIK reste sig efter veckans tunga Champions League-förlust mot Ararat-Armenia och körde över Elfsborg. Matchen slutade 3-0 efter att Kolbeinn Sigthorsson gjort sina första två mål i AIK-tröjan och Henok Goitom spräckt sin målnolla för säsongen.

– Jätteskönt såklart, framför allt sättet vi vann på i dag. Det har vi kanske inte gjort jättemånga gånger i år. Det var skönt med tanke på matchen som blev i Armenien i tisdags. Det är viktigt att ha en skön känsla i det täta matchschemat och få bort den besvikelsen vi hade där, säger Sebastian Larsson.

”Sa att vi måste sätta press”

Nu går AIK upp på andra plats i tabellen, tre poäng efter Malmö FF som har en match mindre spelad och tre poäng före Djurgården som har två matcher mindre spelade. 

– Vi låg sex poäng efter innan den här och sa att vi måste sätta press på dem och vinna våra matcher, speciellt när vi lirar dagen innan dem. Det är alltid lite tuffare då att gå ut och göra resultat. De kan gärna få kryssa, säger Larsson och syftar på morgondagens möte mellan topplagen.

”Malmö är laget att jaga”

Oscar Linnér hoppas dock att Djurgården tar tre poäng. 

– Det finns ingen match man vill hålla på Djurgården, men det är bara att konstatera att Malmö är riktigt bra och vi måste bättra på poäng om vi ska ha någon chans att komma ifatt dem. Det gör väl att man kanske håller tummarna lite för Djurgården, men det känns dåligt att göra det, säger han och fortsätter: 

– Det känns som att laget att jaga är Malmö och det är den platsen vi siktar in oss på så bra om de tappar så mycket poäng som möjligt. 

Linnér tycker, precis som Larsson, att segern mot Elfsborg var extra viktig just för att sätta press på rivalerna inför dagens match.

– Det var superviktigt. Som man bäddar nu får man ligga inför hösten. De här trepoängarna som man tar nu under sommaren blir ganska anonyma under hösten för man kommer inte komma ihåg vilka man mötte.  Men det är nu man gör grovjobbet och sätter sig i ett bra utgångsläge inför hösten och där vet vi att vi kan vara starka, säger målvakten.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.