Martinellis hjärnsläpp – två gula på sex sekunder

Arsenalstjärnan Gabriel Martinelli stod i kväll för ett av säsongens största hjärnsläpp.

Brassen drog på sig två gula kort på sex sekunder borta mot Wolverhampton.

Trots det röda kortet vann Arsenal med 1–0.

Gabriel mot Manchester City.

Granit Xhaka mot Liverpool.

Thomas Partey mot Liverpool.

Gabriel Martinelli mot Wolverhampton.

Arsenal har nu dragit på sig fyra röda kort på sina sex senaste matcher alla turneringar inräknade.

Det mest häpnadsväckande kortet kom alltså i kväll när 20-årige Gabriel Martinelli stod för ett sanslöst hjärnsläpp i den 69:e minuten.

Två gula på sex sekunder

Brassen tappade bollen vid sidlinjen och Wolves tog ett snabbt inkast. Då tryckte 20-åringen till hemmaspelaren och domaren lämnade fördel och gick till kontring.

Martinelli löpte då hem i full fart och tryckte då till Nelson Semedo och Martinelli fick ett gult kort för vardera situation och blev utvisad.

– Jag har aldrig sett något liknande. Reglerna kan säga att det är möjligt men då måste domaren vara väldigt villig till att göra det, säger Arsenaltränaren Mikel Arteta om det röda kortet.

Vid det röda kortet ledde Arsenal med 1–0 efter ett mål i mitten av den första halvleken som också blev omdiskuterat.

Gabriel hjälte

Ben White nickade fram bollen till sin mittbackskollega Gabriel som rullade in 1–0 för Londonklubben.

Men hemmaspelarna ville att målet skulle dömas bort då Alexandre Lacazette i samma situation hamnade i en duell med hemmamålvakten José Sá.

Men efter VAR-granskning valde domaren att godkänna målet.

Efter utvisningen blev det hårt tryck mot Arsenalmålet. Men trots tio man och flera heta lägen för hemmalaget så kunde Arsenal hålla undan.

Tre blytunga poäng i jakten på Champions League-platsen.