Får sitt andra gula – efter knappt tio minuter

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Knappt tio minuter spelade mellan Arsenal och Atlético Madrid.

Då tilldelades bortalagets Sime Vrsaljko sitt andra gula kort.

– Spontant känns det här otroligt hårt, säger Anders Svensson, expert i Discovery.

Det har kallats för Arsenals och Arséne Wengers viktigaste match på flera år. Den engelska klubben startade också friskt mot Atlético Madrid i det första semifinalmötet av Europa League.

Bara sekunder in i matchen åkte Sime Vrsaljko på sitt första gula kort efter en tackling på Jack Wilshere. Därefter hann Alexandre Lacazette få målmöjligheter två gånger om innan domaren Clément Turpin, som för övrigt ska döma i sommarens VM-slutspel, halade upp kvällens andra varning.

”Tycker det är hårt”

Då hade Vrsaljko stämplat Lacazette så hårt att Turpin ansåg att Atlético-spelaren förtjänade sitt andra gula och därmed utvisning. Bortalägret protesterade vilt och tränaren Diego Simeone visades till slut upp på läktaren.

– Det första kan jag förstå men samtidigt får han en knuff, säger Anders Svensson, expert i Discovery och anser att den andra varningen i så fall var tydligare.

– Men jag tycker det är lite omständigheterna, han petar undan precis innan han sträcker och det är liksom ett tramp, han sätter ner hela foten. Jag tycker det är hårt.

Irriterad på filmningar

Svensson hade även åsikter kring Atlético-spelarnas sökande efter frisparkar. Vid ett tillfälle föll Diego Godín tämligen enkelt efter att ha fått Aaron Ramsey i ryggen.

– Det är två-tre gånger detta händer nu, du ser ju hur han stannar upp och väntar in en liten touch, pang, ”jag kastar mig”, säger en irriterad Svensson.

– Det måste man ju se som linjedomare också, jag tycker det är… Jag tycker det är tråkigt, jag förstår att de är frustrerade och att de utnyttjar att få hjälp efter en tuff start men jag tycker det är tråkigt att se.

Matchen slutade 1–1 efter mål av Lacazette och Antoine Griezmann.

Foto: KANAL9

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se Europa League på Kanal 9 och Eurosport.se samt fler höjdpunkter från Europa League på Eurosport Player

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.