Dortmund vann utan Alexander Isak

Uppdaterad 2019-07-03 | Publicerad 2017-02-04

Alexander Isak får vänta på sin debut i Dortmund. När ligatvåan Leipzig besegrades med 1–0 fanns inte den unga svensken med i laguppställningen.

I stället fick han från läktaren se sitt lag ta tre viktiga poäng i jakten på de två lagen ovanför i tabellen.
De drygt 80 000 åskådarna fick se Pierre-Emerick Aubameyang, den spelare som många tror att Isak köpts in som ersättare för, göra matchens enda mål på nick efter en dryg halvtimme.

Forsberg avstängd

Att konkurrensen i Dortmund är stor kan man förstå när de tyska världsmästarna André Schürrle och Mario Götze fick se matchen från bänken.
I fjärde stoppminuten lyckades Leipzig, som saknade avstängde Emil Forsberg, göra ett mål men det blev bortdömt för offside.
Tung förlust för Leipzig som nu är fyra poäng bakom Bayern München som bara fick 1–1 mot Schalke. Robert Lewandowski gjorde Bayerns mål efter nio minuter men bara fyra minuter senare kvitterade Naldo på en frispark. Den borde kanske Bayerns målvakt Manuel Neuer ha tagit.

Wendt med i storseger

Ett bra jobbande Schalke satte sedan stopp för Bayerns segersvit som stannade på åtta matcher.
Dortmund är trea, ytterligare åtta poäng bakom Bayern, på samma poäng som Hoffenheim som slog Mainz med 4–0.
Oscar Wendt spelade hela matchen när hans Borussia Mönchengladbach besegrade Freiburg med 3–0 och stärkte sin plats i mitten av tabellen.