Blåvitts ilska mot straffsituationerna

IFK Göteborg fick två straffar emot sig mot Djurgården.

Båda feldömda.

– Jävligt olyckligt att vi ständigt står här med sådana här incidenter. Det blir ju helt avgörande, säger Simon Thern till Sportbladet.

Djurgården fick inte bara en utan två tveksamt dömda straffar i söndagens prestigemöte med IFK Göteborg.

Först i slutskedet av den första halvleken då Joel Asoro gick omkull i offensivt straffområde.

Det var Carl Johansson som brakade rakt in i Asoro, men på reprisbilderna syns tydligt att Johansson fick en knuff av Haris Radetinac.

– Calle säger att han blir inknuffad i honom. Då ska det ju självklart vara frispark till oss, säger Blåvitts Simon Thern till Sportbladet.

– Han (Johansson) träffade min axel och ramlade på Joel. Sen får andra bedöma om det borde varit frispark eller inte, säger Haris Radetinac.

PLUS: Bohman: Här är Edvardsen bäst i hela serien


”Jävligt olyckligt”

I den 69:e minuten kom straff nummer två efter en handssituation på Johan Bångsbo. Men på reprisbilderna ser det ut som att bollen tog på magen snarare än armen.

Victor Edvardsen tog han om båda straffarna och gjorde hattrick i matchen som Djurgården till slut vann med 3–0.

– 3–0 speglar väl inte riktigt matchbilden. Surt, så klart. Det är två, vad jag förstår, tveksamma straffar. Jävligt olyckligt att vi ständigt står här med sådana här avgörande incidenter, säger Simon Thern efteråt.

Känns det som att ni fått många emot er den här säsongen?

– Äsch, jag vet inte. Svårt att reflektera över det just nu, men i dag blir det helt avgörande. Tar man bort straffarna så ska vi ju bara ligga under med 1–0, i stället är det 3–0. Det blir en jävla uppförsbacke och ska man ta poäng borta mot Durgården måste man ha marginalerna med sig i stället för emot sig, säger Thern.

”Känns piss”

Carl Johansson, som orsakade den första straffen:

– Jag förstår faktiskt inte hur vi förlorar den här matchen med 3–0. Sjukt nog gör vi en okej match, men vi förlorar med 3–0. Det känns piss.

Första straffsituationen.
Första straffsituationen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.