Real Madrid till semifinal i spanska cupen – vann heta derbyt

Real Madrid är klart för semifinal i spanska cupen.

Det krävdes förlängning för att avgöra derbyt mot Atlético Madrid.

Karim Benzema, 35, blev stor matchhjälte för ”marängerna”.

Derbyt piskades upp rejält på förhand efter att Atlético Madrid-supportrar hängt en docka föreställandes Real Madrids Vinícius Júnior från en bro i Madrid.

Vinícius och Real Madrid fick sin revansch då man besegrade Atlético Madrid i kvartsfinalen av spanska cupen med 3–1 efter förlängning.

Gästerna tog ledningen

Atlético Madrid inledde bäst och slog till i den 19:e minuten. Correa, Koke och Molina rullade upp Real Madrid-försvaret – innan Morata frispelades och enkelt satte dit 1–0.

Det såg länge ut att bli matchens enda mål. Real Madrid kom till flera bra målchanser – men lugnet i avslutslägena saknades. Då klev inhopparen Rodrygo fram. 22-åringen behövde bara tio minuter på sig innan han slog till med ett vackert solonummer till 1–1 i den andra halvleken.

Avgjorde i förlängning

1–1 stod sig och matchen fick avgöras i förlängning. Där drog gästernas Stefan Savic på sig två snabba gula kort.

Och med en man mer på plan klev Karim Benzema, 35, fram och avgjorde – med ett välplacerat avslut till 2–1 för hemmalaget. Vinícius Júnior hamnade självklart i målprotokollet då han fastställde slutresultatet till 3–1.

– Det var en svår match, mot ett tufft motstånd, men med det här lagets karaktär lyckades vi vända matchen, säger Karim Benzema.

Real Madrid gör Barcelona, Osasuna och Athletic Club sällskap i semifinalerna – som lottas på måndag.