Bakom segern låg lagets två supertalanger.

Jude Bellingham, 19, och Bukayo Saka, 21 hade show i premiären.

England gav aldrig Iran någon chans i VM-premiären i grupp B på Khalifa International Stadium.

Britterna vann med 6–2 och avgjorde matchen redan i den första halvleken.

PLUS: Profilernas tips: Så slutar fotbolls-VM 2022

Stortalangen Jude Bellingham, den enda spelaren i truppen som inte spelar i Premier League, öppnade målskyttet med pannan efter 35 minuter när han överlistade inbytte målvakten Hossein Hosseini.

”Stolt ögonblick”

Hans första mål i det engelska landslaget i 18:e landskampen.

Några minuter senare dubblade Arsenals Bukayo Saka ledningen.

När samme Saka i upptakten på den andra halvleken gjorde 4–0 stängde han definitivt matchen.

Bellingham, till vardags i Dortmund, spelade hela matchen på mittfältet och gjorde en stark insats.

– Jag sa att jag vill göra fler mål för Dortmund och England i år och komma i rätt position. Det var verkligen ett stolt ögonblick för mig. Att göra sex mål i en VM-match, oavsett vem man möter, är bra jobbat, säger ynglingen till BBC.

Förklaringen till firandet

Saka byttes av med 20 minuter kvar att spela då Gareth Southgate stod för ett kvadrupelbyte. Enda smolket i den brittiska bägaren var att Harry Maguire tvingades utgå med en befarad huvudskada.

Inbytte Jack Grealish satte 6–1 i den 90:e minuten. Manchester City-spelaren firade sedan med en målgest där han vickade armarna i luften, som dedikation till elvaårige Finlay, som har Cerebral pares.

Iran putsade siffrorna någon när Mehdi Taremi blev tvåmålsskytt från straffpunkten.