Antony målskytt direkt för Manchester United

Uppdaterad 2022-09-05 | Publicerad 2022-09-04

Antony fick en drömstart i Manchester United.

Han gjorde lagets ledningsmål mot Arsenal innan Marcus Rashford blev tvåmålsskytt.

”Jag kommer aldrig glömma den här dagen” skriver Antony på Twitter.

Arsenal FC

Manchester United köpte den 22-årige brassen Antony från Ajax för över en miljard kronor strax innan sommarens transferfönster stängde.

Han levererade direkt.

I den 35:e minuten spelade Marcus Rashford fram Antony som placerade in 1–0 för Manchester United mot Arsenal.

Innan Manchester Uniteds ledningsmål föll på Old Trafford hade också Arsenals Gabriel Martinelli en boll i nät efter tio minuters spel. Målet blev dock bortdömt efter VAR-granskning eftersom Christian Eriksen föll i en duell med Martin Ödegaard på mittplan innan Martinelli frispelades.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

Svarade direkt

Manchester Uniteds ledning stod sig till den 60:e minuten då Bukayo Saka kvitterade för Arsenal. Men Marcus Rashford gav Manchester United en ny ledning bara sex minuter senare.

Det blev också Rashford som fick göra matchens sista mål med en kvart kvar att spela. Christian Eriksen spelade osjälviskt fram engelsmannen som satte 3–1 i öppet mål.

– Att möta Arsenal är alltid en stor match, särskilt nu när de har haft en så bra start på säsongen. Det var ett stort test för oss i dag. Vi kom hit och klarade av uppgiften. Vi kan vara stolta över oss själva, säger Rashford till Sky Sports.

Hyllas av tränaren

Manchester United har nu fyra raka segrar i Premier League efter de två inledande förlusterna. Arsenal förlorade sin första match efter fem raka segrar.

Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag var nöjd med sina båda målskyttar, Antony och Marcus Rashford, efter matchen.

– Båda spelade bra och var ett ständigt hot. Jag vet att vår offensiv är riktigt stark, de är kreativa och har fart. Det är första gången de spelar tillsammans och den här prestationen är fantastisk att se, säger ten Hag till BBC.