Degerfors tvingades till tidigt målvaktsbyte

Uppdaterad 2022-09-19 | Publicerad 2022-09-18

Degerfors fick en mardrömsstart mot AIK.

Först tvingades bortalaget till ett målvaktsbyte, efter att Alfie Whiteman fått ett knä i huvudet.

Några minuter senare tog AIK ledningen.

– Vi får hoppas att Whiteman inte blir borta länge, säger Discoverys expert Nordin Gerzic.

AIK Fotboll

Det var redan i den tredje minuten som situationen uppstod. AIK slog in ett inlägg från vänsterkanten och Alfie Whiteman i Degerfors-målet gick ut för att försöka stoppa bollen.

Engelsmannen fick dock ett knä i huvudet av Nabil Bahoui och Whiteman blev liggandes. Efter några minuter fick målvakten hjälp av planen och Degerfors ersatte honom med Jeffrey Gal.

PLUS: Kristoffersson: Inget talar för AIK just nu

”Mår trots omständigheterna bra”

– Det är olyckligt att han får ett knä i bakhuvudet. Vi får hoppas att allt är lugnt och att han inte blir borta länge, säger Discoverys expert Nordin Gerzic.

Via Twitter har Degerfors meddelat att Whitemans tillstånd är under kontroll.

”Alfie fick en smäll i huvudet. Han mår trots omständigheterna bra och får just nu vård”, skriver Degerfors.

Nyförvärvet målskytt

Kort därefter tog AIK ledningen, genom Vincent Thill i den tolfte minuten. Det var nyförvärvets första mål i den svartgula tröjan.

I den andra halvleken kvitterade Degerfors i den 52:a minuten genom Rasmus Örqvist. 1–1 blev även slutresultatet i matchen.