Det finns olika sätt att runda av julfiranden.

Fråga bara Robin Olsen.

Målvaktens Aston Villa förlorade med 1–3 när giganten Liverpool kom på besök.

På annandagen fick Robin Olsen chansen från start när Aston Villa gästades av Liverpool. En på förhand minst sagt svår uppgift.

Svensken, som under matchen bjöd på ett par fina parader, fick se den 18-årige motståndartalangen Stefan Bajcetic skicka in spiken i kistan till 3–1 med tio minuter kvar att spela.

– Han kommer att skapa mycket problem för många lag, säger Liverpools Virgil van Dijk om Bajcetic i Viaplays sändning efter matchen.

”Tuff plats att komma till”

Vid målet stod Olsen dock för ett något tveksamt ingripande och rusade ut från sin målbur, vilket tillät Bajcetic att, från något snäv vinkel, dunka in målet.

Gästerna spräckte målnollan efter bara fem minuters spel när Mohamed Salah petade in 1–0. Strax före halvtid var det dags igen. Virgil van Dijk var på tårna i straffområdet vid en offensiv hörna och avlossade ett tungt skott som via ett Villa-ben styrdes in i mål.

– Det här är en tuff plats att komma till. Det märks att de jobbat på det taktiska. Det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig då de har en ny coach (Unai Emery, reds anm). Förhoppningsvis får vi sex bättre månader nu än dem vi haft, säger van Dijk.

Reducerade förgäves

Men Aston Villa gjorde match av det hela. Ollie Watkins nådde efter knappa timmens spel högst på en hörna och nickade läckert in en reducering.

Det räckte, av uppenbara anledningar, dock inte långt och 3–1 målet av Bajcetic spräckte hål på Villas drömmar om poäng.

Liverpool ställs mot Leicester i nästa omgång och för Aston Villa väntar Dejan Kulusevskis Tottenham.

Robin Olsens Aston Villa föll mot Liverpool.